Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto X 2014

Scherm
5.2 inch
Camera
13 megapixel

Moto X (2014): betere specs en groter scherm

In september 2014 kondigde Motorola de nieuwe Moto X aan. Het toestel heeft dezelfde naam als zijn voorganger, maar beschikt over betere hardware en een groter scherm. Aan de voorzijde is nu een groot 5,2 inch-display te vinden met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap is een Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor aanwezig. Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. De opslag bedraagt 16 of 32GB en is niet uitbreidbaar. Het design is voorzien van een aluminium frame, dat de smartphone een chique uitstraling geeft.

Verder is de nieuwe Moto X voorzien van een tweetal prima camera’s. De 13 megapixel-camera aan de achterzijde heeft een dubbele ledflitser en kan in 4K filmen. Het toestel zelf meet 140,8 bij 72,4 bij 9,9 millimeter en weegt 144 gram. De niet verwijderbare accu heeft een capaciteit van 2300 mAh en standaard draait de Moto X op een vrijwel stockversie van Android Lollipop, met slechts een paar toegevoegde functies van Motorola.

De Motorola Moto X 2014 in vogelvlucht

De Motorola Moto X 2014 is een flinke verbetering ten opzichte van de Moto X die in 2013 verscheen. Het nieuwe toestel heeft een groter display en een aanzienlijk krachtigere quadcore-processor. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet. Lees ook meer over zijn opvolger, de Motorola Moto X 2015.

  • Groot 5,2 inch-scherm met full-hd-resolutie
  • Vlotte Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor
  • 16 of 32GB aan niet uitbreidbare opslagruimte
  • Twee capabele camera’s met 13 en 2 megapixels

Meer over de Motorola Moto X (2014)

Motorola Moto X 2014De Motorola Moto X 2014 staat ook wel bekend als ‘The New Moto X’ en is een high-end toestel dat is voorzien van handige nieuwe features, waaronder optische beeldstabilisatie en de optie om inkomende oproepen te dempen door over het scherm te zwaaien. De smartphone wordt aangedreven door een krachtige 2,5GHz quadcore-processor en beschikt over een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De Moto X heeft een super-amoled-paneel, waardoor het scherm kleur- en contrastrijk oogt. Ook is het in de buitenlucht goed afleesbaar.

Aan de achterzijde van de Moto X bevindt zich de 13 megapixel-camera waarmee je zowel in daglicht als in het donker prima foto’s schiet. Ook met bewegende objecten heeft de camera geen moeite dankzij de optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde is een 2 megapixel-frontcamera aanwezig waarmee je kunt videobellen en gemakkelijk selfies schiet.

Standaard is er 16GB aan opslag aan boord, dat helaas niet met een geheugenkaartje is uit te breiden. Wel draait de Moto X op de laatste versie van Android, zonder nutteloze toevoegingen. Daardoor kun je Android ervaren zoals Google het heeft bedoeld. Tot slot is er 4G aanwezig, alsmede bluetooth 4.0, nfc en Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Dit maakt de Moto X een toekomstbestendige smartphone.

Pluspunten Moto X 2014

  • Fraai design met aluminium frame
  • Uitstekende hardware
  • Recente Android-versie
  • Prima camera's

Minpunten Moto X 2014

  • Hoge introductieprijs
  • Opslagruimte niet uitbreidbaar

Motorola Moto X 2014 video

Bekijk alle Motorola Moto X 2014 video's

Laatste berichten

Deze Motorola-smartphones krijgen Android Lollipop

Deze Motorola-smartphones krijgen Android Lollipop

Nieuws Motorola gaat vrijwel al zijn recente smartphones voorzien van een update naar Android 5.0 Lollipop. Zo ontvangen zowel de eerste generatie als de nieuwe Moto X de update, alsmede de…
Nieuwe Motorola Moto X nu te koop

Nieuwe Motorola Moto X nu te koop

Nieuws De Motorola Moto X 2014  kopen kan sinds deze week in Nederland. Het nieuwe model is daarmee sneller verkrijgbaar dan zijn voorganger, die er ruim een half jaar over deed…
Nieuwe Moto X schittert in drie nieuwe video’s

Nieuwe Moto X schittert in drie nieuwe video’s

Nieuws Motorola heeft recentelijk de nieuwe Moto X aangekondigd. De smartphone is voorzien van een ijzeren behuizing met een bamboe achterkant, 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie, 2,5GHz dualcore-processor en 2GB aan…
Check de vernieuwde camera van de Motorola Moto X

Check de vernieuwde camera van de Motorola Moto X

Video's Een recent gepubliceerde video op YouTube toont wat je van de Motorola Moto X camera kunt verwachten. Het nieuwe toestel van Motorola is voorzien van een ijzeren behuizing met een bamboe achterkant, een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie en een 2,5GHz dualcore-processor.
Motorola Moto X release eind september, nu te reserveren

Motorola Moto X release eind september, nu te reserveren

Nieuws De nieuwe Motorola Moto X  release vindt eind september plaats, maar het nieuwe toestel – dat dezelfde naam draagt als zijn voorganger – is nu al te reserveren. De Moto…
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app