Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto X4

Motorola Moto X4
Scherm 5.2 inch
Camera 12 megapixel
Prijs

Motorola Moto X4: metalen midranger

De Motorola Moto X4 is een midrange smartphone met een luxe behuizing van metaal en glas. Het toestel lijkt qua uiterlijk behoorlijk op de Moto G5 en Moto G5 Plus, maar heeft een paar upgrades ten opzichte van zijn goedkopere broertjes. Naast de luxe behuizing is ook de hardware een stukje sneller, en heeft het toestel een betere frontcamera.

Met een adviesprijs van 399 euro kost het toestel fors minder dan een vlaggenschip, maar biedt de Moto X4 veel van de features aan die je ook op een high-end smartphone terugvindt. Naast een amoled-scherm, een krachtige processor en een luxe behuizing heeft het toestel een dubbele camera achterop. Hiermee kun je een scherptediepte-effect creëren, waarmee je mooie portretten en andere fraaie foto’s kunt schieten.

De Motorola Moto X4 in vogelvlucht

De Motorola Moto X4 heeft degelijke specificaties voor een midranger. Hieronder hebben we de specificaties die je moet weten voor je op een rijtje gezet.

  • 5,2 inch amoled-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 16 megapixel-sensor voorop
  • Loopt op vrijwel kale versie van Android 7.1.1 (Nougat)
  • Snapdragon 630-chipset met acht cores, 3GB aan werkgeheugen
  • 32GB aan uitbreidbare opslag
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm

Meer over de Motorola Moto X4

Moto X4 officieel

Onder de motorkap van de Moto X4 zit een Snapdragon 630-chip, die wordt bijgestaan door een octacore-processor. In de praktijk draait deze chipset al je favoriete apps meer dan soepel, zonder dat je accu snel leeggetrokken wordt door een overmatig krachtige processor. Daarnaast kun je met 3GB aan werkgeheugen meer dan prima multitasken.

De Moto X4 behoort technisch gezien niet tot de Moto G-serie, maar heeft wel een vergelijkbare vormgeving. De hoeken van het toestel zijn afgerond, en de vingerafdrukscanner zit op dezelfde plek als bij eerdere Moto G-toestellen. Het grootste verschil zit ‘m in de behuizing, want die is volledig van metaal en glas bij de Moto X4.

Net zoals andere Motorola-toestellen loopt de Moto X4 uit de doos op een vrijwel kale versie van Android 7.1 (Nougat). Lenovo heeft het toestel alleen voorzien van de Moto-app, en een paar kleine features. Verder werkt het toestel net zoals een Nexus- of Pixel-smartphone, wat betekent dat je geen bloatware of andere overbodige apps op je toestel hebt.

Conclusie Motorola Moto X4 preview

De Motorola Moto X4 is een degelijke midranger met een fraai design, vlotte hardware en soepele software. Ook is het netjes dat Lenovo de smartphone voorziet van een dubbele camera, iets wat we steeds vaker tegenkomen in deze prijsklasse.

Hoewel we een positief gevoel overhielden aan onze eerste momenten met de Moto X4, vragen we ons wel af of de smartphone wel onderscheidend genoeg is. De telefoon lijkt op een licht verbeterde Moto G5(S) Plus en is maar een paar tientjes duurder. Door alle andere toestellen die dit jaar zijn verschenen, wordt het voor consumenten er in ieder geval niet makkelijker op.

→ Check de uitgebreide preview van de Motorola Moto X4

Motorola Moto X4
Welke Motorola Moto X4 wil je?
Sim only nodig?

Motorola Moto X4 video

Laatste berichten

Deze Motorola-smartphones worden geüpdatet naar Android Pie

Deze Motorola-smartphones worden geüpdatet naar Android Pie

Nieuws Motorola gaat acht smartphones updaten naar Android 9.0 (Pie). De update gaat deze herfst van start, al wil dat niet zeggen dat jouw smartphone dan al aan de beurt is.
‘Motorola annuleert Moto X5 en maakt minder Moto Mods’

‘Motorola annuleert Moto X5 en maakt minder Moto Mods’

Nieuws Motorola lijkt een nieuwe strategie te proberen. Mogelijk is de Moto X5 geannuleerd en worden er in de toekomst minder risicovolle Moto Mods gemaakt.
Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Nieuws Motorola heeft een overzicht vrijgegeven van de smartphones die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangen. Opvallende afwezige is de Moto E-reeks.
Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

Nieuws Verleden week vond de IFA 2017-beurs plaats Berlijn, waar het één en ander op Android-gebied is aangekondigd. Dit zijn de nieuwste producten van LG, Samsung, Sony en anderen. 
Eerste indruk: Motorola Moto X4 is meer van hetzelfde

Eerste indruk: Motorola Moto X4 is meer van hetzelfde

Reviews Ook Lenovo is dit jaar aanwezig op IFA 2017 met onder meer een nieuwe smartphone. De Motorola Moto X4 lijkt een prima midranger te zijn, maar echt onderscheidend is het toestel niet.