Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto Z Play

Motorola Moto Z Play
Scherm 5.5 inch
Camera 16 megapixel

Met de Moto Z Play brengt Lenovo opnieuw een aantrekkelijk Moto-toestel uit, dat zich op verschillende manieren weet te onderscheiden. Zo heeft de Moto Z Play bijvoorbeeld een modulair ontwerp, waardoor het mogelijk is om het toestel op verschillende manieren uit te breiden. Met de Hasselblad-cameramodule krijg je 10x optische zoom en een schakelaar waarmee je direct de camera-app opent.

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 625-chip met een octacore-processor, 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Het scherm is met 5,5 inch-scherm behoorlijk groot, al zorgt de full-hd-resolutie (1920 bij 1080) voor scherpe beelden. Uit de doos draait de Moto Z Play op Android 6.0.1 (Marshmallow).

De Motorola Moto Z Play in vogelvlucht

Door het modulaire ontwerp en de prima specificaties is de Moto Z Play een interessant toestel, dat zich bovendien onderscheidt door de goede accuduur. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Modulair ontwerp om het toestel uit te breiden
  • Vlotte specs: Snapdragon 625-chip en octacore-processor
  • 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 3510 mAh-accu met TurboPower-ondersteuning

Meer over de Motorola Moto Z Play

moto z play1Net als veel andere toestellen van Motorola (en Lenovo) beschikt de Moto Z Play over een vrijwel kale versie van Android. Het gaat om Android 6.0.1 (Marshmallow), dat uit de doos op de smartphone draait. Het is echter ook aannemelijk dat de Z Play straks een update naar Android 7.0 (Nougat) krijgt. Nougat introduceert onder meer een splitscreenmodus, picture-in-picture-modus voor gebruikers en automatische updates.

Een onderscheidende feature van de Motorola Moto Z Play is de accuduur. Volgens Lenovo gaat die flink langer mee en bovendien ondersteunt ‘ie het zogeheten TurboPower. Met deze techniek en de usb-c-poort kan de smartphone snel worden opgeladen. De accucapaciteit bedraagt 3510 mAh.

Conclusie Moto Z Play preview

In de korte tijd die we voor deze Moto Z Play preview en Hasselblad-test hadden, zijn we onder de indruk van het toestel. Als de accuduur echt zo goed is als Motorola beweert, dan is dit een groot pluspunt ten opzichte van andere smartphones. De prijs is ook laag genoeg om te blijven concurreren met de rest, want de Moto Z Play kost 499 euro. Ook lijkt de MotoMod van Hasselblad een uitkomst voor fotografen die de mogelijkheden van hun smartphone boven die van een traditionele fotocamera verkiezen. De grote vraag is alleen of je 249 euro over hebt voor mooiere smartphonefoto’s.

Lees meer in onze Motorola Moto Z Play preview

Pluspunten Moto Z Play

  • Modulair ontwerp
  • Uitstekende accuduur
  • Fraai design

Minpunten Moto Z Play

  • Hoge adviesprijs
  • Modules zijn ook behoorlijk duur
Motorola Moto Z Play
Welke Motorola Moto Z Play wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto Z Play aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze nieuwe Moto Mod verandert je toestel in een Polaroid-camera

Deze nieuwe Moto Mod verandert je toestel in een Polaroid-camera

Nieuws Motorola verandert zijn smartphones in een instant camera met een nieuwe Moto Mod. Met deze Polaroid-printer maak je gelijk een afdruk van je favoriete foto's.
Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Nieuws Motorola heeft een overzicht vrijgegeven van de smartphones die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangen. Opvallende afwezige is de Moto E-reeks.
‘Eerste renders Moto Z2 Play verschijnen online’

‘Eerste renders Moto Z2 Play verschijnen online’

Nieuws Lenovo brengt mogelijk binnenkort een nieuwe high-end smartphone uit. De eerste beelden van de Moto Z2 Play zijn gelekt en wijzen op een relatief spoedige aankondiging.
Lenovo: ‘minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar voor Moto Z’

Lenovo: ‘minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar voor Moto Z’

Nieuws Lenovo heeft toegezegd minstens 12 nieuwe MotoMods per jaar te gaan uitbrengen voor de Moto Z-serie. Het bedrijf wil meer modulaire accessoires uit gaan brengen in samenwerking met andere bedrijven.
Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Nieuws Motorola heeft bekend gemaakt welke smartphones een update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. Opvallend is dat enkele relatief recente modellen ontbreken.