Motorola Moto Z

Motorola Moto Z: modulaire topper

De Motorola Moto Z is een nieuwe high-end smartphone van Motorola. Het toestel onderscheidt zich voornamelijk door zijn modulaire achterkant. Het  toestel beschikt over een aluminium design en 5,5 inch-scherm. Door de  haarscherpe resolutie van 2560 bij 1440 pixels zijn  beeldpuntjes  niet afzonderlijk van elkaar te zien. Het  beschermende laagje Gorilla Glass 4 maakt de  Moto Z goed bestand tegen een stootje. De vingerafdrukscanner aan de voorkant zorgt ervoor dat de  smartphone extra beveiligd is tegen indringers.

Onder de motorkap van de Motorola Moto Z bevindt zich een krachtige Snapdragon 820-chipset met quadcore-processor en 4GB aan RAM. De 32GB aan intern opslaggeheugen is door middel van een micro-sd-kaartje uit te breiden tot 256GB. Het toestel draait op een vrijwel stockversie van Android 6.0. Foto’s schiet de Moto Z met een 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Voor het maken van selfies gebruik je de 5 megapixel-frontcamera.

De Motorola Moto Z in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto Z is een high-end topper die zich onderscheidt door zijn modulaire achterkant. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Groot 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie
  • Snapdragon 820-chip met quadcore-processor en 4GB RAM
  • Modulair design met vingerafdrukscanner
  • 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie

Meer over de Moto  Z

De modulaire achterkant maakt de Moto Z-lijn uniek. Achterop het toestel zitten zestien magnetische aansluitpunten. Hierop zijn speciaal ontworpen modules te plaatsen, ook wel MotoMods genoemd. Op dit moment bestaan de MotoMods uit een JBL-speakermodule, een beamer, externe accu en zogenaamde Style Shells. Met laatstgenoemden voorzie je het toestel van  een aparte behuizing, om de Moto Z een eigen gezicht te geven.

toekomst moto x

De Motorola Moto Z is met 5,2 millimeter erg dun te noemen. Hierdoor ziet het toestel er niet meteen erg lomp uit wanneer er een module is aangesloten. De geringe dikte zorgt er echter ook voor dat de 3,5mm-aansluiting  niet meer in het toestel past. Wil je alsnog muziek beluisteren via een koptelefoon, dan dien je de usb-c-naar-3,5mm-audioadapter te gebruiken.

Het toestel draait op een pure versie van Android 6.0 (Marshmallow). Op enkele Motorola-apps na zijn er weinig aanpassingen gedaam. Marshmallow is de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem, die gebruikers onder meer afzonderlijke app-permissies laat beheren en de handige zoekfunctie Google Now on Tap bevat.

Motorola Moto Mods

Foto’s schiet de Motorola Moto Z met een 12 megapixel-camera aan de achterkant. Deze is voorzien van optische beeldstabilisatie, waardoor de camera automatisch ongewenste bewegingsonscherpte corrigeert. In combinatie met het hoge diafragma van f/1.8 zien je geschoten kiekjes er scherp en gedetailleerd uit, ook als je met wat minder licht schiet. Video’s maakt de Moto Z in 4K-resolutie. Voor selfies ben je aangewezen op de 5 megapixel-frontcamera.

De accu van de Moto Z heeft een capaciteit van 2600 mAh. Dankzij de usb-c-aansluiting laadt het toestel snel op. Ook is het door de zogeheten usb-on-the-go-techniek mogelijk om de Moto Z te gebruiken als oplaadpunt voor andere toestellen.

Motorola Moto Z release

De release van de Motorola Moto Z vindt plaats in september. Of de smartphone dan ook meteen verkrijgbaar is in de Benelux, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto Z

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu