De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola One

7,5
1/1

Pluspunten

  • Loopt op Android One: snelle updates
  • Geniet van hd-beeld op flink 5,9 inch-scherm
  • Behuizing is spatwaterbestendig
  • Dubbele camera achterop

Minpunten

  • Minder krachtig dan Moto G6 Plus
  • Design is kopie van iPhone X

Dit moet je weten over de Motorola One

De Motorola One is een Android One-toestel met groot 5,9 inch-scherm en dubbele camera. Je bent met Android One verzekerd van maandelijkse beveiligingsupdates en wordt snel voorzien van nieuwe Android-versies. Het is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor Motorola’s eigen Moto G-serie. Die heeft hetzelfde formaat, maar krijgt minder vaak updates.

Lees verder na de advertentie.

Snelle updates met Android One

Meestal levert Motorola een aantal eigen apps mee, en maakt het (kleine) aanpassingen aan de software. Met dit toestel omarmt het bedrijf echter voor het eerst Android One. Dat is een speciale versie van Android waar fabrikanten vrijwel geen aanpassingen aan mogen maken. Bovendien krijgen Android One-smartphones snelle, regelmatige updates.

Motorola One review

De Motorola One biedt dan ook Android zoals Google het graag ziet. Op het toestel vind je vrijwel alleen Googles eigen apps meegeleverd, van Chrome tot Google Maps en Gmail. Motorola heeft er slechts één eigen app op gezet, waarmee je Moto Gestures instelt. Zo kun je bijvoorbeeld het toestel schudden om de camera te openen. Door al die andere apps weg te laten, blijft er bijvoorbeeld veel meer opslagruimte over.

Ook ben je verzekerd van een goed updatebeleid. De Motorola One lanceert met Android 8.1 (Oreo), maar krijgt een gegarandeerde update naar Android Pie en Android Q in 2019. Ook belooft Motorola maandelijkse beveiligingsupdates tot drie jaar na de release. Zo weet je zeker dat je smartphone beschermd is tegen alle kwetsbaarheden in Android.

Dubbele camera met bokeh-optie

Achterop de Motorola One vind je een dubbele camera van 13 en 2 megapixel. De secundaire camera dient als dieptesensor, zodat je een bokeh-effect aan je foto’s toevoegt. De achtergrond wordt dan wazig gemaakt, zodat de voorgrond er mooier uitspringt. Niet tevreden met de foto? Via de camera-app kun je achteraf de focus aanpassen.

De Motorola One is qua prijs en formaat aardig vergelijkbaar met de Moto G6 Plus. Dit toestel is op papier echter wel iets krachtiger, al merk je dat in de praktijk nauwelijks. Daar staat tegenover dat de One veel meer en vaker bijgewerkt wordt dan de Moto G6 Plus. Zijn updates voor jou belangrijk, dan moet je absoluut bij de One zijn.

Ook heeft de telefoon een compleet ander design dan andere Motorola-smartphones. Helemaal nieuw is het ontwerp echter niet, want het doet wel erg veel aan de iPhone X denken. Zo is de inkeping bovenaan het beeld op de One vrijwel even groot als op de iPhone. Ook de achterkant, tot aan de plaatsing van de camera’s aan toe, is wel erg herkenbaar.

Deze smartphone koop je als… je wel Motorola-hardware wil, maar geen Motorola-software. Gegarandeerde, snelle updates zonder rare meegeleverde apps.

Conclusie Motorola One review

De Motorola One is een fraai toestel dat zich onderscheidt door het nette, handzame design en bovenal de snelle updates dankzij het Android One-programma. Daarnaast kan je een prima accuduur en camera verwachten.

In veel andere opzichten steekt het toestel echter niet met kop en schouders boven de concurrentie uit. Met een adviesprijs van 299 euro is de Motorola One bovendien één van de duurste toestellen in dat rijtje. Maar regelmatige updates zijn wat waard. Als je daarnaast voor een strak design, is het je geld zeker waard.

→ Lees verder in de volledige Motorola One review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola One

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu