De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola One Fusion Plus

1/6

Pluspunten

  • Groot, randloos scherm
  • Grote accu
  • Veel opslaggeheugen

Minpunten

  • Dik en zwaar vanwege de grote accu
  • Geen amoled-display
  • Opladen duurt relatief lang
  • Maar één Android-update
  • Geen nfc-chip

Dit moet je weten over de Motorola One Fusion Plus

De Motorola One Fusion Plus is een vriendelijk geprijsde Android-smartphone met een uitschuifbare selfiecamera, een grote accu en vier camera’s op de achterkant. Je kan de telefoon zien als de spirituele opvolger van de Motorola One Vision en een alternatief voor Motorola’s Moto G8-serie.

Lees verder na de advertentie.

Grote accu voor twee dagen gebruik

motorola one fusion plus

Een opvallend kenmerk van de Motorola One Fusion Plus is zijn accucapaciteit van 5000 mAh. Dat is veel groter dan gebruikelijk voor dit type smartphone. Motorola belooft daarom twee dagen normaal gebruik. Door de forse accu is de telefoon wel zwaarder (210 gram) en dikker (9,6 millimeter) dan gebruikelijk.

De accu laadt op via een usb-c-stekker met een vermogen van 15W. Dat is niet heel snel, en vanwege de grote accucapaciteit duurt het meer dan anderhalf uur voordat de accu vol is.

Bijzonder is de selfiecamera. Die schuift automatisch uit de behuizing als je een selfie wil maken, en schuift vervolgens weer terug. Door deze oplossing weet je zeker dat er niemand meekijkt als je je telefoon gebruikt én kan het scherm de hele voorkant innemen. Er is immers geen gaatje of inkeping nodig voor de camera.

Motorola One Fusion Plus Specificaties

De Motorola One Fusion Plus draait op een Snapdragon 730-chip, een midrange processor uit 2019. De processor is snel genoeg om populaire apps en games af te spelen en werkt samen met 6GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 128GB ook lekker groot. Je kan een micro-sd-kaartje in het toestel stoppen voor meer opslagruimte.

Opvallend genoeg mist de smartphone een nfc-chip. Je kan dus niet contactloos betalen met dit toestel. Het scherm van de One Fusion Plus meet 6,5-inch en toont een scherpe full-hd-resolutie. Het gebruikte lcd-paneel scoort op veel punten iets minder goed dan een amoled-scherm, dat te vinden is in sommige concurrerende smartphones als de Samsung Galaxy A51.

Vier camera’s achterop

De achterkant van de One Fusion Plus biedt ruimte aan vier cameralenzen. De primaire camera heeft een resolutie van 64 megapixel en er zijn ook een 8 megapixel groothoekcamera, 5 megapixel macrocamera en 2 megapixel dieptesensor aanwezig. Veelzijdige foto’s dus, inclusief de mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen.

motorola one fusion plus

Maar één Android-update

De Moto One Fusion Plus draait – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – geen Android One-software. Sommige Motorola One-telefoons maken wél onderdeel uit van het Android One-programma. Omdat de One Fusion Plus hier buiten valt, krijgt de smartphone maar één Android-update. Dat is naar Android 11.

Ook ontvangt de telefoon twee jaar met regelmaat beveiligingsupdates. Een Android One-toestel krijgt twee Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates. De Motorola-software wijkt gelukkig weinig af van stock-Android en voegt alleen wat thema’s en nuttige apps en features toe.

Motorola One Fusion Plus release en prijs

De Motorola One Fusion Plus is begin juni aangekondigd en verschijnt eind die maand in de kleur blauw. Je kan de Motorola One Fusion Plus los kopen voor 300 euro of de One Fusion Plus in combinatie met een abonnement kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola One Fusion Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu