De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Motorola One Hyper

1/1

Pluspunten

  • Geen notch of cameragat in het scherm
  • Groot scherm met hoge resolutie
  • Behoorlijke accu die snel oplaadt
  • Nieuwste versie van besturingssysteem Android

Minpunten

  • Geen onderdeel van Android One

Dit moet je weten over de Motorola One Hyper

De Motorola One Hyper is een midrange-smartphone met een uitschuifbare selfiecamera. Omdat de selfiecamera in de behuizing van het toestel verwerkt zit, hoeft er geen notch of cameragat in het scherm te zitten. Deze bedekt daarom vrijwel de hele voorkant van de smartphone. Het is een oplossing die we eerder zagen bij bijvoorbeeld de voordeligere Huawei P Smart Z en de veel duurdere OnePlus 7 Pro.

Motorola One Hyper met uitschuifbare selfiecamera

Met de One Hyper kiest ook Motorola voor een opvallende oplossing voor de selfiecamera. Normaal zit die aan de voorkant van het toestel, waardoor deze wat ruimte van het scherm afsnoept. Door ‘m in de behuizing van het toestel te verstoppen, kan het scherm een groter deel van de voorkant van de smartphone bestrijken.

Zodra de camera nodig is, schuift hij mechanisch naar boven en kan er een selfie gemaakt worden. Volgens Motorola kost het minder dan een seconde voordat de camera tevoorschijn en gebruiksklaar is. Het gaat om een 32 megapixel-camera. Een speciale nachtmodus zorgt dat je selfies ook bij weinig licht nog helder en scherp zijn.

Groot scherm, niet randloos

Door de uitschuifbare selfiecamera heeft het scherm dus geen notch of cameragat nodig. Het 6,5 inch grote scherm loopt aan de zij- en bovenkant tot aan de rand van het toestel, waardoor Motorola het een Total Vision-scherm noemt. Randloos is het niet, aan de onderkant zit nog een klein zwart randje. Het scherm heeft een hoge Full HD+ resolutie. Dat komt neer op 1080 bij 2340 pixels, wat zorgt voor haarscherpe beelden.

motorola one hyper officieel

Grote accu, snel opgeladen

De Motorola One Hyper is voorzien van een behoorlijk grote accu met een capaciteit van 4000mAh. Dat moet ruim voldoende zijn voor een dag stevig gebruik. Het toestel ondersteunt ook snelladen. Opladen kan maximaal met 45 Watt, maar Motorola doet er standaard een 27 Watt ‘TurboPower’ oplader bij. Die zorgt dat de batterij na 10 minuten opladen weer vol genoeg is voor gemiddeld 10 uur gebruik.

motorola one hyper officieel

Verder beschikt de Motorola One Hyper over een opslaggeheugen van 128GB en heeft het een werkgeheugen van 4GB. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 675 van Qualcomm. Deze processor zit ook in andere midrange-toestellen zoals de Motorola One Zoom en de Samsung Galaxy A70.

De vingerafdrukscanner van deze smartphone zit op de achterkant. Daar zit ook de dubbele camera. Het hoofdexemplaar is een 64 megapixel-camera die gebruikt maakt van de quad bayer-techniek. Deze voegt pixels samen voor betere fotokwaliteit. Een 8 megapixel-camera met groothoeklens laat de gebruiker ook wijde beelden schieten. Het toestel is tot slot waterafstotend, waardoor hij tegen een spatje water kan.

Lees verder na de advertentie.

Android 10 en updates

Anders dan de naam doet vermoeden, maakt deze smartphone geen onderdeel uit van het Android One-programma. Toestellen als de Motorola One doen daar bijvoorbeeld wel aan mee. Dat betekent dat ze snel updates van het besturingssysteem ontvangen, die rechtstreeks van Google komen en garandeert de fabrikant dat ze lang updates ontvangen.

Hoelang de One Hyper dus na aankoop ge-updatet wordt, is niet helemaal zeker. Wel is het de eerste smartphone van Motorola die geleverd wordt met Android 10. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem.

De Motorola One Hyper is vanaf januari 2020 te koop in Nederland, voor een adviesprijs van 349 euro. Je kunt dan kiezen uit een blauwe of een roze behuizing.

Deze smartphone koop je als… je niet de hoofdprijs wilt betalen voor moderne features zoals een groot, voorkantvullend scherm en uitschuifbare selfiecamera.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola One Hyper

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu