Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola One Zoom

Scherm
6.39 inch
Camera
48 megapixel
Prijs

Dit is de Motorola One Zoom

De Motorola One Zoom is de opvolger van de Motorola One. Het toestel onderscheidt zichzelf met de vierdubbele camera aan de achterkant, waardoor drie keer optische zoom mogelijk is. Hierdoor kun je het beeld dichterbij halen zonder dat de fotokwaliteit achteruit gaat. Ook heeft de scherp geprijsde middenklasser een goede frontcamera en lekker groot scherm.

Pluspunten Motorola One Zoom

  • Vierdubbele camera
  • Fraai en stijlvol design
  • Vingerafdrukscanner onder scherm reageert vlot
  • Groot scherm met smalle randen

Minpunten Motorola One Zoom

  • Geen Android One
  • Onduidelijk updatebeleid

Vierdubbele camera

Het is wel duidelijk waar de Motorola One Zoom zijn naam aan te danken heeft. Zodra je het toestel vastpakt valt de vierdubbele camera aan de achterkant op. De primaire lens van 48 megapixel maakt gebruik van de quad bayer-techniek. Hierbij worden vier pixels gecombineerd tot één 12 megapixel-foto, met een hogere kwaliteit tot gevolg.

Daarnaast heeft de One Zoom een groothoeklens (16 megapixel) voor het maken van groepsfoto’s en panoramashots. De 8 megapixel-telefotolens maakt drie keer optische zoom mogelijk. Dit betekent dat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen tijdens het maken van foto’s. De 5 megapixel-dieptesensor maakt het kwartet compleet. Deze lens gebruik je tijdens het maken van portretfoto’s.

De viervoudige cameracombinatie van de Motorola One Zoom is uniek in dit prijssegment. De meeste van zijn concurrenten hebben meestal ‘slechts’ een primaire lens en groothoeklens, met daarnaast soms een dieptesensor. Ook de 25 megapixel-selfiecamera maakt prima kiekjes en beschikt onder meer over hdr, waardoor kleuren realistischer en beter ogen.

Stijlvol ontwerp, rappe specificaties

De Motorola One Zoom is gemaakt van glas en voelt daarmee luxe en stevig zijn. De achterkant is matte afgewerkt waardoor vingerafdrukken minder opvallen. Het 6,4 inch-oled-scherm (2340 x 1080 pixels) neemt vrijwel de gehele voorkant in beslag, omdat de schermranden heel smal zijn. Wel zit er een notch bovenaan het display.

Motorola Moto One Zoom

Onder het scherm zit een vlotte vingerafdrukscanner, die bij ieder gebruik nauwkeuriger wordt. Bovendien beschikt de Motorola One Zoom over een 4000 mAh-accu, waardoor je ‘m de hele dag kunt gebruiken. Wanneer het toestel toch aan de oplader moet zit hij bovendien binnen mum van tijd vol dankzij de TurboPower-snellader van 18 Watt. Deze oplader wordt standaard meegeleverd.

De Motorola One Zoom wordt aangestuurd door de rappe Snapdragon 675-processor, 4GB werkgeheugen en 128GB uitbreidbare opslag. Dit is meer dan genoeg ruimte voor het opslaan van apps, films en muziek. Deze specificaties zijn overigens vergelijkbaar met andere toestellen in dit prijssegment.

Geen Android One

Het grootste nadeel van de Motorola One Zoom is zonder meer het ontbreken van Android One. Dit betekent dat je niet kunt rekenen op minimaal twee jaar aan versie-updates en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Wel belooft Motorola het toestel te updaten naar Android 10, maar de fabrikant durft hier geen specifieke datum op te plakken.

Motorola One Zoom officieel uitg 2

Daarentegen draait de Motorola One Zoom bij uitkomst op Android 9.0 (Pie). In een interview met Android Planet liet men weten pas volgend jaar uitspraken te doen over een eventuele update naar Android 11. Wel mag je er vanwege de Google-regels vanuit gaan dat dit gebeurt, maar Motorola’s vage reactie geeft niet echt vertrouwen.

Alternatieven

De Motorola One Zoom richt zich met zijn vierdubbele camera op fotoliefhebbers. Wanneer je hier weinig mee hebt zou je ook eens naar de Samsung Galaxy A50 kunnen kijken. Dit toestel is qua specificaties vergelijkbaar, kost minder en heeft een snellader van 25 Watt. Ook zou je voor de Motorola One Action kunnen gaan, die wel onderdeel is van het Android One-programma.

Motorola One Zoom prijs en beschikbaarheid

De Motorola One Zoom heeft een adviesprijs van 429 euro en is in Nederland enkel in de grijze uitvoering verkrijgbaar. Je kunt het toestel ook in combinatie met een abonnement aanschaffen. Hierbij betaal je het toestel maandelijks af.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een relatief goedkope smartphone met vierdubbele camera

Motorola One Zoom prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Motorola One Zoom aanbiedingen van dit moment.

Motorola One Zoom video

Laatste berichten

Motorola One Zoom nu te koop: check de beste aanbiedingen

Motorola One Zoom nu te koop: check de beste aanbiedingen

Deals De Motorola One Zoom, een betaalbare smartphone met vier camera's achterop, is nu te koop in Nederland. Het toestel heeft opvallend goede specificaties en een adviesprijs van 429 euro.
Motorola One Zoom preview: voor de fotografieliefhebber

Motorola One Zoom preview: voor de fotografieliefhebber

Reviews Met de One Zoom brengt Motorola vier camera's naar een midrange smartphone. In deze preview nemen we het toestel onder de loep en kijken we ook naar de Moto E6 Plus, het nieuwste budgetmodel.
Motorola One Zoom en Moto E6 Plus onthuld: betaalbare smartphones met nadruk op camera’s

Motorola One Zoom en Moto E6 Plus onthuld: betaalbare smartphones met nadruk op camera’s

Nieuws Motorola heeft tijdens IFA 2019 twee nieuwe smartphones gepresenteerd. De betaalbare Motorola One Zoom valt op dankzij zijn vierdubbele camera en de Moto E6 Plus heeft ook de nodige veranderingen ondergaan. Dit moet je weten over de Motorola One Zoom en Moto E6 Plus.
‘Motorola One Zoom krijgt vierdubbele camera en kost maar 399 euro’

‘Motorola One Zoom krijgt vierdubbele camera en kost maar 399 euro’

Nieuws De One Zoom wordt de eerste Motorola-telefoon met 5 keer optische zoom. De goedkope middenklasser wordt spoedig aangekondigd maar is geen onderdeel van het Android One-programma.
‘Dit is de Motorola One Zoom met 48 megapixel-camera en 5x zoom’

‘Dit is de Motorola One Zoom met 48 megapixel-camera en 5x zoom’

Nieuws Motorola zet dit jaar volop in op fotokwaliteit. De Motorola One Zoom krijgt volgens geruchten een vierdubbele camera op de achterkant met een primaire lens van 48 megapixel. Het toestel wordt waarschijnlijk begin september aangekondigd.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app