Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola One Zoom

8
1/8

Pluspunten

  • Vierdubbele camera
  • Fraai en stijlvol design
  • Vingerafdrukscanner onder scherm reageert vlot
  • Groot scherm met smalle randen

Minpunten

  • Onduidelijk updatebeleid
  • Geen Android One

Dit is de Motorola One Zoom

De Motorola One Zoom is de opvolger van de Motorola One. Het toestel onderscheidt zichzelf met de vierdubbele camera aan de achterkant, waardoor drie keer optische zoom mogelijk is. Hierdoor kun je het beeld dichterbij halen zonder dat de fotokwaliteit achteruit gaat. Ook heeft de scherp geprijsde middenklasser een goede frontcamera en lekker groot scherm.

Vierdubbele camera

Het is wel duidelijk waar de Motorola One Zoom zijn naam aan te danken heeft. Zodra je het toestel vastpakt valt de vierdubbele camera aan de achterkant op. De primaire lens van 48 megapixel maakt gebruik van de quad bayer-techniek. Hierbij worden vier pixels gecombineerd tot één 12 megapixel-foto, met een hogere kwaliteit tot gevolg.

Daarnaast heeft de One Zoom een groothoeklens (16 megapixel) voor het maken van groepsfoto’s en panoramashots. De 8 megapixel-telefotolens maakt drie keer optische zoom mogelijk. Dit betekent dat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen tijdens het maken van foto’s. De 5 megapixel-dieptesensor maakt het kwartet compleet. Deze lens gebruik je tijdens het maken van portretfoto’s.

De viervoudige cameracombinatie van de Motorola One Zoom is uniek in dit prijssegment. De meeste van zijn concurrenten hebben meestal ‘slechts’ een primaire lens en groothoeklens, met daarnaast soms een dieptesensor. Ook de 25 megapixel-selfiecamera maakt prima kiekjes en beschikt onder meer over hdr, waardoor kleuren realistischer en beter ogen.

Stijlvol ontwerp, rappe specificaties

De Motorola One Zoom is gemaakt van glas en voelt daarmee luxe en stevig zijn. De achterkant is matte afgewerkt waardoor vingerafdrukken minder opvallen. Het 6,4 inch-oled-scherm (2340 x 1080 pixels) neemt vrijwel de gehele voorkant in beslag, omdat de schermranden heel smal zijn. Wel zit er een notch bovenaan het display.

Motorola Moto One Zoom

Onder het scherm zit een vlotte vingerafdrukscanner, die bij ieder gebruik nauwkeuriger wordt. Bovendien beschikt de Motorola One Zoom over een 4000 mAh-accu, waardoor je ‘m de hele dag kunt gebruiken. Wanneer het toestel toch aan de oplader moet zit hij bovendien binnen mum van tijd vol dankzij de TurboPower-snellader van 18 Watt. Deze oplader wordt standaard meegeleverd.

De Motorola One Zoom wordt aangestuurd door de rappe Snapdragon 675-processor, 4GB werkgeheugen en 128GB uitbreidbare opslag. Dit is meer dan genoeg ruimte voor het opslaan van apps, films en muziek. Deze specificaties zijn overigens vergelijkbaar met andere toestellen in dit prijssegment.

Geen Android One

Het grootste nadeel van de Motorola One Zoom is zonder meer het ontbreken van Android One. Dit betekent dat je niet kunt rekenen op minimaal twee jaar aan versie-updates en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Wel belooft Motorola het toestel te updaten naar Android 10, maar de fabrikant durft hier geen specifieke datum op te plakken.

Motorola One Zoom officieel uitg 2

Daarentegen draait de Motorola One Zoom bij uitkomst op Android 9.0 (Pie). In een interview met Android Planet liet men weten pas volgend jaar uitspraken te doen over een eventuele update naar Android 11. Wel mag je er vanwege de Google-regels vanuit gaan dat dit gebeurt, maar Motorola’s vage reactie geeft niet echt vertrouwen.

Alternatieven

De Motorola One Zoom richt zich met zijn vierdubbele camera op fotoliefhebbers. Wanneer je hier weinig mee hebt zou je ook eens naar de Samsung Galaxy A50 kunnen kijken. Dit toestel is qua specificaties vergelijkbaar, kost minder en heeft een snellader van 25 Watt. Ook zou je voor de Motorola One Action kunnen gaan, die wel onderdeel is van het Android One-programma.

Conclusie Motorola One Zoom review

Wanneer je een goede camera nodig hebt, maar niet het budget hebt om een vlaggenschip in huis te halen, dan is de Motorola One Zoom een interessant toestel. Hij voelt stevig aan, ziet er goed uit, heeft een indrukwekkende accuduur en wordt met een schone versie van Android 9.0 (Pie) geleverd. Bovendien is de vierdubbele camera uniek in zijn prijsklasse.

Echt grote minpunten heeft het toestel dan ook niet. Het is jammer dat de camerabult enigszins uitsteekt, maar dit is geen dealbreaker. Eveneens is het niet meer dan een minpuntje dat de One Zoom niet de krachtigste specificaties van het moment heeft. Het toestel is namelijk een goede koop voor iedereen die waarde hecht aan camera’s.

→ Lees verder in de volledige Motorola One Zoom review

Motorola One Zoom prijs en beschikbaarheid

De Motorola One Zoom heeft een adviesprijs van 429 euro en is in Nederland enkel in de grijze uitvoering verkrijgbaar. Je kunt het toestel ook in combinatie met een abonnement aanschaffen. Hierbij betaal je het toestel maandelijks af.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een relatief goedkope smartphone met vierdubbele camera

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola One Zoom

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu