Dit zijn de beste en slechtste 1 april-grappen van Google en anderen

Florence Peeters
1 april 2019, 13:01
3 min leestijd
Dit zijn de beste en slechtste 1 april-grappen van Google en anderen

Vrijwel geen enkel bedrijf laat 1 april onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan. Op deze dag vliegen de inhakers je om de oren. Dit zijn de leukste (en slechtste) Android-grappen.

Lees verder na de advertentie.

Overzicht: alle 1 april Android-grappen op een rijtje

Je goedgelovigheid wordt ieder jaar weer op de proef gesteld door bedrijven. Op de dag van de grappen, 1 april, kun je namelijk maar beter op je hoede zijn voor flauwe, mislukte of juist toffe inhakers. Ook Android-gerelateerde bedrijven en fabrikanten trekken hun lolbroek aan, met de volgende 1 april-grappen als gevolg.

1. Google Tulip

Google is druk bezig om de Google Assistent in zoveel mogelijk apparaten te implementeren, met als volgende stap: tulpen. Een video laat zien hoe je voortaan ‘Hé Google, praat met mijn tulp’ kan roepen om de taal van de bekende bloem te begrijpen. Het enige wat daarvoor nodig is, is de tulp in de Google Tulip te plaatsen.

2. Snake in Google Maps

Google heeft niet stilgezeten en laat het niet alleen bij de Google Tulip-grap. Naast flauwe grappen weet Google er ieder jaar ook iets leuks van te maken. Na vorig jaar de auto in Google Maps te vervangen door een Mario Kart-wagentje, voegt het bedrijf dit jaar tijdelijk het klassieke spel Snake toe aan de app. Je kunt deze hele week nog Snake in Google Maps spelen. Na deze week verdwijnt het spelletje vanzelf weer uit de app.

3. Oplaaddozen van Coolblue

Coolblue heeft zogenaamd een nieuwe manier gevonden om een nog betere service te verlenen. Met het Coolblue-pakketpaneel kun je zelf energie opwekken om je aankoop meteen op te laden. In de doos zitten zonnecellen verwerkt.

Als je je pakketje dan in de zon zou leggen en aansluit met een usb-kabel, kun je je nieuwe smartphone of smartwatch meteen opgeladen uit de doos halen. Om de grap af te maken, belooft Coolblue dat er ter introductie 10.000 van zulke pakketpanelen gratis verspreid worden.

1 april Android

4. OnePlus Warp Car

OnePlus onthulde eind vorig jaar al een McLaren-versie van de OnePlus 6T, maar daar lijkt de samenwerking tussen het automerk en de smartphonefabrikant niet bij te blijven. Voor 1 april heeft OnePlus namelijk een teaser online gezet van de Warp Car; een McLaren-auto die samen met OnePlus is ontwikkeld. Die auto gaan we natuurlijk nooit daadwerkelijk op de weg terugzien.

5. Google Files maakt je smartphone schoon

Bij misschien wel de flauwste 1 april-grap van Google dit jaar speelt de app Files een hoofdrol. Deze Google-app is bedoeld om je documenten te ordenen en ruimte vrij te maken. Dit opruimen gaat nu een stapje verder. De techgigant deelt een filmpje dat aankondigt dat Files nu de binnenkant én buitenkant van je telefoon schoonmaakt. De ‘nieuwe’ Screen Cleaner-functie veegt eetresten en andere rotzooi van je scherm af. Geloof jij het?

6. Spotify’s Discocover Weekly

Spotify kiest dit jaar voor een hele subtiele 1 april-grap. De muziekdienst heeft de populaire Discover Weekly-afspeellijst even onder handen genomen. Als deze anders klinkt dan normaal, kan dat komen doordat Spotify de lijst tijdelijk stiekem ‘Discocover Weekly’ heeft genoemd.

De lijst is vandaag gevuld met allerlei discoklassiekers, ontdekte een Reddit-gebruiker. Het is niet duidelijk of de grap alleen in bepaalde landen wordt gebruikt, want bij onze Nederlandse accounts is ‘ie nog niet opgedoken.

1 april Android

7. Samsung bestrijdt vuur met vaas

Samsung was er vroeg bij en kondigde vorige week al een opmerkelijk nieuw product aan, namelijk een vaas die je als brandblusser kunt gebruiken. De Samsung Firevase gooi je simpelweg naar een brandhaard als ergens brand uitbreekt. Ergens lijkt de grap een zelfbewuste inhaker van de fabrikant op de ontploffende accu’s van de Galaxy Note 7.

8. Razer Ping

Gamingmerk Razer – bekend van de Razer Phone 2 – heeft een nieuwe manier van communiceren ontwikkeld. Dankzij Razer Ping hoef je nooit meer een woord te spreken. Je richt je telefoon simpelweg naar bijvoorbeeld een restaurant, donut, je bed of de koffieautomaat om je vrienden te laten zien wat jou bezighoudt.

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu