De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De leukste 1 aprilgrap in de Android-wereld is van Cyanogen

Redactie
2 april 2015, 8:41
1 min leestijd
De leukste 1 aprilgrap in de Android-wereld is van Cyanogen

Na een dag vol met 1 aprilgrappen – variërend van leuk tot echt heel erg slecht – heeft Android Planet zijn favoriete grap uitgekozen. De winnaar is Cyanogen met zijn geestige Windows-grapje.

Lees verder na de advertentie.

Op  1 april komen de meeste grote bedrijven met grappen. Denk aan de meestal goed uitgedachte grappen van Google, maar dit jaar was de drone van OnePlus bijvoorbeeld weer een minder geslaagde grap – overigens was het niet eens een grap, want het apparaatje is wel degelijk te koop. De prijs voor de leukste  1 aprilgrap van 2015 gaat echter niet naar Google, maar naar Cyanogen die heel slim inspelen op de recente geruchten rondom het bedrijf.

1 aprilgrap van Cyanogen

Er gaan al langer geruchten over een samenwerking tussen Cyanogen en Microsoft, waarvan laatstgenoemde interesse zou hebben om in CyanogenMod te investeren. Het gerucht dat Microsoft 70 miljoen dollar zou investeren, is voorlopig  ontkracht door de laatste investeringsronde die Cyanogen bekend heeft gemaakt. Onder andere Qualcomm en Twitter hebben geld gestoken  in Cyanogen, maar Microsoft niet.

1528913-thumb

Voor de grap heeft Cyanogen de nightly build van alle CyanogenMod-versies aangepast, waarmee het opstartscherm plotseling het Windows-logo en ‘Powered By Microsoft‘ toont. Dit is een leuke knipoog naar alle geruchten die éénmalig in de build van 1 april voorkomt. Bij de volgende nightly krijgen gebruikers gewoon weer het normale opstartscherm te zien.

Laatste nieuws over Cyanogen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu