1 jaar Pokémon GO: deze mensen spelen nog bijna dagelijks

Erwin Vogelaar
16 juni 2017, 19:15
3 min leestijd
1 jaar Pokémon GO: deze mensen spelen nog bijna dagelijks

Pokémon GO is bijna een jaar oud en de meeste spelers zijn allang afgehaakt. Toch zijn er Pokémon GO-spelers die nog dagelijks op pad gaan. 

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO-spelers die nog elke dag op pad gaan

De festiviteiten rond de eerste verjaardag van Pokémon GO zijn in volle gang. Hoewel veel spelers compleet zijn afgehaakt, zijn deze evenementen voor anderen juist een reden om de game op te starten. Er zijn echter ook genoeg spelers die sinds de lancering nog bijna elke dag op pad gaan. Wij vroegen ons af: waarom?

Lees ook: 1 jaar Pokémon GO: dit waren de belangrijkste gebeurtenissen

“Ik heb de tv-serie en films vroeger altijd enthousiast gekeken”, vertelt Cynthia van der Horst uit Ulvenhout. “Eind 2015 kwam de eerste trailer uit voor Pokémon GO en sindsdien heb ik er op zitten wachten. Ik heb er zo lang naar uitgekeken, dat ik er nu alles uit wil halen.” Cynthia werkt fulltime in een supermarkt, dus ze heeft niet veel tijd om te spelen. Daarom heeft ze nog veel Pokémon om te verzamelen.

Maakt het fietsen leuker

Koen Nijbroek, bio-informaticus uit Elst, speelt sinds een week na de lancering. In het dorp zelf is echter weinig Pokémon GO-activiteit te beleven. “De keren dat ik het doe is wanneer ik naar werk fiets.” Koen moet vijf dagen per week tien kilometer heen en weer fietsen. Pokémon GO maakt deze ritten net wat leuker. “Hoewel die snelheidsbeperking het leven nogal tegenzit. Ik heb een tijdje onder de twaalf kilometer per uur gefietst, maar dat is niet te doen.”

pokémon go-spelers

Zolang er nieuwe Pokémon worden toegevoegd, blijft Koen wel tevreden. “Mijn voornaamste motivatie blijft de Pokédex en ik vermoed dat ik nog wel even bezig ben voordat ik een Unown tegenkom.” In de toekomst zou Koen graag quests in de game zien: “Bijvoorbeeld dat Team Rocket iets van plan is en je dan veel moeite erin moet steken om bijvoorbeeld je sterkste Pokémon weer terug te krijgen.”

Lopen met de hond

Ook Dorien de Bruin, eigenaar van een webshop voor hondenhalsbanden, speelt sinds de eerste dag. “Het is toch een beetje jeugdsentiment. Ik loop veel met de hond en heb Pokémon dan aanstaan. Mijn hond is er blij mee, want we lopen nu vaak iets verder.” Dorien loopt elke dag minimaal een uur. “Of ik heb mijn scherm aanstaan als ik thuis ben. Wie weet zit er iets voor het huis.” Dorien woont in Veendam, waar voornamelijk veel dezelfde Pokémon te vinden zijn. “Voor bijzondere Pokémon moeten we echt naar de stad. Een dagje naar een eiland of het strand levert vaak veel nieuwe Pokémon op.”

Mijn hond is er blij mee, want we lopen nu vaak iets verder.

Kirsten Broekman, student communicatie, speelt ook sinds het spel in Nederland is uitgekomen. “Er zijn mensen uit mijn omgeving die het ook nog spelen, dus daar speel ik dan mee. Maar ik vind het ook gewoon nog heel leuk, anders zou het sociale element niets uitmaken.” Kirsten hoopt dat maker Niantic eindelijk de legendarische Pokémon toevoegt aan de game. “Ook hoop ik dat ze meer generaties Pokémon toevoegen en een ruilfunctie.”

Dat na een jaar nog steeds een trouwe groep spelers door blijft spelen, betekent wel iets. Dat vindt ook blogger Roxanne de Kruijk: “Ik speel vanaf de eerste dag en heb nog geen dag overgeslagen volgens mij. Normaal ben ik niet van de spelletjes, dus ze doen iets goed.” Roxanne heeft nu 205 verschillende Pokémon gevangen. “Het blijft leuk, omdat er nog steeds wat te halen valt. Ik heb tenslotte nog niet alle Pokémon gevangen. Het is ook leuk, omdat er steeds nieuwe dingen bijkomen en dat het spel zich blijft ontwikkelen. Ik ben dus benieuwd wat er in de toekomst nog gaat gebeuren.”

We zijn benieuwd waarom jij nog speelt, of juist bent afgehaakt. Laat het weten in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu