1 miljoen apps ontwikkeld voor Android Market en App Store
Redactie

android market appsCijfers van de website Appsfire wijzen uit, dat er nu 1 miljoen apps beschikbaar zijn voor de twee belangrijkste smartphoneplatformen. Als Android en iOS de handen ineen slaan zijn ze goed voor een miljoen apps, die ooit in de Android Market en App Store zijn verschene. Bijna de helft van de apps (48%) zijn te vinden in de Android Market, waardoor Google nét achterloopt op het aanbod van Apple, volgens de cijfers van AppsFire. Android heeft dus een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Toch is niet iedereen het met de cijfers eens.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Als we namelijk AppBrain mogen geloven is Android namelijk helemaal niet goed voor 48 procent van de apps. De site zegt dat er maar 282.830 Android-apps zijn. Het ligt er ongetwijfeld aan dat AppBrain verwijderde en verbannen applicaties niet meerekent, terwijl AppFire dat wel doet. AppsFire wijst er in de grafiek zelf op dat het om ontwikkelde apps gaat en dat daarvan nog maar zo’n 80 procent actief is. De rest is offline gehaald, vervangen door andere apps of domweg om andere redenen niet meer beschikbaar. AppsFire registreert een applicatie alleen op het moment dat hij aan een appshop wordt toegevoegd en kijkt niet wat er daarna mee gebeurt. In de Android Market gebeurt het regelmatig dat er meerdere versies van apps naast elkaar bestaan, waarbij de oude versie na verloop van tijd weer wordt weggehaald.

AppsFire is een website die gebruikers helpt met het vinden van interessante apps. Op basis van eerdere aankopen en suggesties van vrienden schotelt de site je suggesties voor.

appsfire

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.