Top 10 Android-applicaties die iedereen eens zou moeten proberen

Redactie
29 maart 2009, 18:28
5 min leestijd
Top 10 Android-applicaties die iedereen eens zou moeten proberen
Missed Reminder

Het aantal Android-applicaties groeit gestaag. Logisch dus, dat je als beginnende gebruiker denkt: waar moet ik beginnen? Vandaar dat we 10 nuttige Android-applicaties op een rijtje hebben gezet, die je als beginnende gebruiker zeker eens moet proberen. Of ze echt onmisbaar zijn? Dat ligt aan de manier waarop je je Android-toestel gebruikt: wie van fotograferen houdt heeft nu eenmaal iets anders nodig dan iemand die het toestel alleen gebruikt om te bellen.

Desondanks hebben we een lijstje kunnen maken dat een zo groot mogelijke groep Android-bezitters moet aanspreken. Alle genoemde applicaties zijn gratis verkrijgbaar in de Android Market.

Lees verder na de advertentie.

Hoe je de getoonde barcodes kunt gebruiken is te lezen in dit artikel.

1. Useful Switchers – Een applicatie waarmee je alle instellingen op een rijtje hebt. Zo kun je snel alle energieverslindende functies als Wi-Fi, GPS en Bluetooth uitschakelen. Ook helderheid van het scherm, 3G-verbinding, ringtone, synchroniseren en scherm-timeout kun je snel in- en uitschakelen. Erg handig omdat je veel sneller alle ‘toggles’ in beeld hebt. Meer info is te vinden bij de ontwikkelaar van Useful Switchers.

2. Power Manager – Met deze applicatie kun je profielen instellen, die ervoor zorgen dat je Android-toestel minder energie verbruikt als de batterij bijna leeg is. Bij een ‘Low Battery’ (minder dan 30% batterijlading) zullen Bluetooth, Wi-Fi en GPS worden uitgeschakeld en wordt het scherm gedimd. Het profiel ‘Balanced Performance’ geeft je de beste afweging tussen performance en batterijduur. Moet je een demonstratie geven en wil je zeker weten dat je Android-toestel topprestaties levert, dan schakel je het profiel ‘Max Performance’ in. Het scheelt tijd en moeite bij het in- en uitschakelen van alle opties.

3. Weatherbug – Met deze applicatie heb je altijd het lokale weerbericht op je Android-toestel. Je ziet een lokatiegebaseerde weersvoorspelling, waarschuwingen wanneer er zwaar weer op komst is, radar- en satellietkaarten, video’s en meer. Je kunt ook het weerbericht met vrienden uitwisselen. Lees ook ons eerdere artikel over weerbericht op je Android-toestel.

4. Shazam – Een geweldige applicatie waarmee je de kracht van je Android-toestel kunt laten zien. Je zit in een café, hoort en goed nummer, maar weet niet hoe het heet. Laat de applicatie Shazam meeluisteren en je krijgt binnen een paar seconden te zien welk nummer en welke artiest het is, compleet met albumhoes. Meer informatie bij de ontwikkelaar van Shazam.

5. Imeem – Ontdek nieuwe muziek via je Android-toestel. Imeem is een muziekdienst waarmee je aan de hand van je favoriete artiest aanbevelingen krijgt. In verband met muziekrechten kun je niet op verzoek luisteren naar de artiesten die je wilt horen, maar krijg je op basis van je voorkeuren een muziekmenu voorgeschoteld. Het aanbod is zeer gevarieerd.

6. Wikitude – Geeft informatie over interessante plekken in je omgeving. Het maakt gebruik van de informatie op Wikipedia, aangevuld met foto’s op Panoramio. Het idee is dat je op een plek gaat staan, waar je informatie opvraagt. Vervolgens zie je monumenten, belangrijke gebouwen en andere ‘landmarks’ op je scherm, inclusief achtergrondinformatie. De content is ook in het Nederlands beschikbaar. Leuk als je op vakantie bent, maar beter niet te gebruiken in het buitenland, waar je tegen hoge roamingkosten kunt aanlopen.

7. NU.nl – Het actuele nieuws altijd op je Android-toestel. Je kunt in de applicatie van NU.nl het nieuws volgen, de livestanden van de voetbalwedstrijden bekijken, de tv-gids raadplegen, beurskoersen checken en controleren of er nog files staan. Om het nieuws te verversen moet je je toestel even schudden. Het menu kun je naar eigen wens samenstellen. Op Planet Android kon je eerder al een preview van NU.nl voor Android lezen. Naast deze applicatie is er ook de applicatie NUkaart, waarmee je het nieuws op de kaart kunt zien.

8. Pinnen – Geld nodig? Deze Android-applicatie toont je in een handomdraai de tien dichtstbijzijnde pinautomaten van alle Nederlandse banken. Je krijgt adres en afstand in meters te zien naar de flappentap. Je kunt ook de route vanaf je huidige locatie opvragen via Google Maps. In de Android Market is ook een soortgelijke applicatie van ING Bank te vinden.

9. aScore – Voetbal is veruit de meest populaire sport in Nederland. aScore haalt de actuele standen van de FIFA-website en toont ook uitslagen van de buitenlandse voetbalcompetities. Je krijgt live uitslagen te zien en kunt de uitslagen van wedstrijden eerder in het seizoen bekijken. We hebben eerder al een vergelijking gemaakt van verschillende voetbalapplicaties voor Android.

10. Missed Reminder – Telefoontje gemist? Missed Reminder geeft je achteraf een waarschuwing als je gemiste telefoongesprekken, SMS- of MMS-berichten binnen hebt gekregen. Je kunt zelf instellen hoe je gewaarschuwd wilt worden, bijvoorbeeld met een bepaalde kleur van de ledlampjes. Je kunt meerdere notificaties instellen die op een vast interval waarschuwen. Meer info over de instellingen is te vinden op de website van de ontwikkelaar van Missed Reminder. Een andere populaire, soortgelijke applicatie is Missed Call.

Bonus! Ringdroid – Met deze applicatie kun je onderweg ringtones opnemen en bewerken. De interface is vergelijkbaar met Audacity. De applicatie kan MP3-, WAV- en AMR-bestanden aan en zoekt naar geschikte bestanden op je SD-kaart. Ben je niet tevreden, dan kun je de gemaakte ringtones ook weer wissen. Meer informatie bij de ontwikkelaar van Ringdroid.

Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's