Samsung verkoopt 10 miljoen Galaxy Note 3 telefoons

Gijs Ettes
10 december 2013, 13:02
1 min leestijd
Samsung verkoopt 10 miljoen Galaxy Note 3 telefoons
Samsung Galaxy Note 3 telefoons

Sinds afgelopen september heeft Samsung wereldwijd 10 miljoen Galaxy Note 3 telefoons verkocht. Daarmee betreedt het toestel Samsungs 10 Million Seller Club, met daarin alle Samsung-toestellen die meer dan 10 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

De originele Galaxy S was de eerste smartphone van Samsung die de mijlpaal behaalde en de Galaxy Note 3 is dus de jongste telg in het exclusieve clubje. Verder zijn in de lijst de onder andere Galaxy S3, Galaxy S4 en Galaxy Note 2 te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 3 telefoons verkopen bovengemiddeld

De verkoopcijfers van de Galaxy Note 3 vallen alles behalve tegen, zeker als deze worden vergeleken met de LG G2 verkoop. Het vlaggenschip van LG behaalde in vrijwel dezelfde periode nog geen kwart van de verkopen van de Note 3.

Hieruit blijkt maar weer eens hoezeer Samsung momenteel de mobiele markt beheerst. De elektronicafabrikant heeft wereldwijd gezien een meer dan dubbel zo groot marktaandeel dan al zijn concurrenten bij elkaar genomen. Die dominantie geldt voor zowel de smartphone- als tabletmarkt.

HTC, onder andere verantwoordelijk voor de HTC One, volgt op gepaste afstand met een aandeel van 6,5 procent. LG, Sony en Motorola hebben een wereldwijd marktaandeel van respectievelijk 5,9, 5,6 en 5 procent.

Lees meer over Samsung

Meer over Samsungs nieuwste phablet lees je in de Galaxy Note 3 review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu