Gerucht: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Dennis de Vries
15 april 2019, 9:44
2 min leestijd
Gerucht: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Op 14 mei onthult OnePlus waarschijnlijk zijn nieuwe vlaggenschip. Onder de titel ‘Go Beyond Speed’ wordt dan niet alleen de OnePlus 7 gepresenteerd, ook de OnePlus 7 Pro wordt aan de wereld getoond. Dat laat een doorgaans ingevoerde insider op Twitter weten.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 op Go Beyond Speed-evenement

De datum van 14 mei is op Twitter bekend gemaakt door Ishan Agarwal, een insider die regelmatig over meer toestellen informatie naar buiten brengt. Hij publiceerde niet alleen een afbeelding die het aankomende evenement bevestigt, maar heeft dit naar eigen zeggen ook met eigen bronnen gecheckt. Volgens hem laat OnePlus op het #GoBeyondSpeed-evenement een serie van toestellen zien. Voor zover bekend bestaat die uit de OnePlus 7 en de duurdere OnePlus 7 Pro.

oneplus 7 onthulling

Er werd al een beetje verwacht dat de nieuwe OnePlus vlaggenschepen ergens rond half mei het levenslicht zouden zien. Dat is traditioneel de tijd waarop de Chinese fabrikant zijn nieuwe toestellen presenteert. Nu kunnen we dus daadwerkelijk een datum noteren in onze agenda. Hoewel het met onofficiële informatie natuurlijk altijd goed is om een kleine slag om de arm te houden.

OnePlus 7 met uitschuifbare camera

Of er nog veel nieuws te onthullen is voor de fabrikant, is maar de vraag. Eerdere gelekte informatie geeft al veel prijs over de toestellen. Vooral van de OnePlus 7 is al veel bekend. Gelekte renders verklapten al veel over het uiterlijk en ook de specificaties zijn grotendeels bekend. Zo heeft het toestel een uitschuifbare frontcamera. De gemotoriseerde selfiecamera zorgt ervoor dat het 6,47 inch grote amoled-scherm de hele voorkant van het toestel vult. Op die manier heeft OnePlus geen notch of cameragaatje nodig. De Galaxy S10 heeft bijvoorbeeld wel zo’n gat in het scherm.

Aan de achterkant krijg het toestel vermoedelijk drie camera’s. De hoofdcamera heeft een 48 megapixel-sensor. Daarnaast beschikt het toestel over een 20 megapixel-groothoekcamera, waarmee je in een keer meer van de omgeving in beeld kunt brengen. De derde camera is een 8 megapixel-dieptesensor, die vooral de hoofdcamera moet helpen om voor- en achtergrond te onderscheiden.

Verdere gelekte specificaties klinken ook indrukwekkend. Zo beschikt dit toestel over de snelle Qualcomm Snapdragon 855-processor, 8GB aan werkgeheugen en zit er een 4000 mAh-accu in die binnen 30 minuten voldoende opgeladen moet zijn voor een dag gebruik.

Duurdere OnePlus 7 Pro ook op 14 mei

Gezien de specificaties wordt de OnePlus 7 een opmerkelijk prijzig toestel voor de Chinese fabrikant. Wie nog meer wil besteden, kan waarschijnlijk gaan voor de OnePlus 7 Pro, die ook op 14 mei te zien is. Deze duurdere variant van de smartphone heeft als extraatje 5G en een gebogen scherm. Veel andere verschillen, los van het prijskaartje, zijn vooralsnog niet bekend.

Blijf op de hoogte van de OnePlus 7 door je aan te melden voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron afbeelding: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu