‘2010 is het jaar waarin Android geld gaat opleveren’

Redactie
22 november 2009, 19:28
1 min leestijd
‘2010 is het jaar waarin Android geld gaat opleveren’
droiddollar

Kevin Nakao, werkzaam bij Whitepages, vindt dat bedrijven nu de sprong naar Android moeten wagen. Mobiele gamesontwikkelaar Gameloft kondigde juist aan dat ze de ontwikkeling van Android-games gaan inkrimpen, maar volgens Nakao zouden ze meer geduld moeten hebben: 2010 wordt het jaar waarin bedrijven die met Android te maken hebben, geld gaan verdienen.
Zelf heeft Nakao’s bedrijf nog niet zoveel verdiend met de Caller ID-applicatie (die trouwens in de top 10 van meest verdienende Android-applicaties staat), maar hij heeft goede verwachtingen dat het volgend jaar goed komt.

Whitepages is een online telefoongids. Het bedrijf heeft tot nu toe minder dan $54.000 in omzet gedraaid met de applicatie, die $6,99 per stuk kost. Er zijn dus bijna 8.000 applicaties verkocht. Waarom gaat het volgend jaar een stuk beter? Nakao ziet diverse ontwikkelingen, onder andere het open karakter waardoor ook andere webwinkels Android-applicaties kunnen verkopen. Er zijn meer afrekenmogelijkheden dan de App Store, zoals het afrekenen via je mobiele abonnement (bij T-Mobile in de VS).

Lees verder na de advertentie.

Android zal zich dan wel anders moeten opstellen: het moet zich presenteren als een speler, niet als een iPhone-killer. Datzelfde geldt trouwens ook voor ontwikkelaars: zij moeten Android benaderen als zelfstandig platform en niet aan de lopende band bestaande iPhone-applicaties porten naar Android. Juist omdat er bij Android veel meer mogelijk is (geen goedkeuringsproces, geen beperkingen, een open platform).

Meer info: TechCrunch

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's