De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

2010, jaar van Android

Redactie
1 januari 2011, 19:45
2 min leestijd

Android bestaat al wat langer dan een jaartje, maar toch is 2010 een erg belangrijk jaar voor het besturingssysteem. Er is namelijk veel gebeurd, en bijna alleen maar positieve dingen. Hierbij een terugblik op een topjaar voor Android.

Meer toestellen

In 2010 is er echt een boom geweest van toestellen met Android. Voor de ‘gemiddelde’ consument met een beperkt budget zijn er ook een aantal goede toestellen bij gekomen. Denk aan de HTC Wildfire, de Sony Ericson X10 mini en de Samsung Galaxy Apollo. Allemaal best betaalbaar.

Ook voor de gebruikers die gaan voor bijvoorbeeld een krachtige processor is er meer dan genoeg keus gekomen. De HTC Desire HD, Desire Z, Samsung Galaxy S en de droid X zijn goede vertegenwoordigers van de hogere prijsklasse.

Lees verder na de advertentie.

Froyo

Ook het besturingssysteem zelf is erg veranderd; Android Froyo is in de zomer van 2010 uitgekomen. Deze nieuwe versie, ook wel bekend als Android 2.2, was aan het eind van het jaar al beschikbaar voor een groot aandeel van de toestellen. Het bevat veel nieuwe functionaliteiten,zoals het opslaan van applicaties naar de SD kaart.
Er waren ook veel gebruikers ontevreden, want niet alle telefoons kregen een update naar Froyo. Sommige fabrikanten kozen er namelijk voor om bepaalde toestellen niet meer te updaten.

Tablets

Na de iPad van Apple volgde een hele stroom aan tablets. Voor de Android fan was er heugelijk nieuws, veel van hen draaiden op Android. Een topper is bijvoorbeelde de Samsung Galaxy Tab. Android op een groot formaat, wat wil je nog meer?

Games

In de begintijd van Android waren er weinig games. En de games die er waren hadden slechte graphics, maar in 2010 zijn veel meer grote gamebedrijven bezig geweest met het ontwikkelen voor Android. Gameloft en EA hebben beide mooie games ontwikkeld die gelijk staan aan de games voor de iPhone. Ook het populaire spel Angry Birds heeft een volledige versie uitgebracht voor Android.

Androidmagazine

In 2010 was Androidmagazine ook van de partij, alleen eerder passief dan actief. Omdat het nogal een gedoe was om de aandacht te verdelen over de zustersites iPadblog en iPhoned in combinatie met deze site is de nieuwsvoorziening erg slecht geweest. Onze excuses hiervoor en daar gaan we in 2011 natuurlijk verandering in brengen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu