‘2015 wordt het jaar van ultra hd-schermen op smartphones’

ultra hd-schermen 2015Volgens NPD DisplaySearch, een bedrijf dat zich specialiseert in alles wat met displays te maken heeft, zullen ultra hd-schermen voor smartphones in 2015 definitief doorbreken. NPD DisplaySearch voorspelt dat volgend jaar zo’n 23 miljoen smartphones worden verscheept met een dergelijk scherm. Dat zullen voornamelijk high-end toestellen zijn; voor budgetmodellen zijn ultra hd-schermen ook in 2015 nog te duur. Het is wel mogelijk dat er op korte termijn meer goedkope telefoons verschijnen met een 720p- of 1080p-scherm.

Het eerste toestel met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels wordt binnenkort gelanceerd in China. Het betreft de Vivo Xplay3S die is voorzien van een 6 inch-scherm met een indrukwekkende pixeldichtheid van 490 ppi. Dat is aanzienlijk meer dan de 441 ppi bij de Galaxy S4. Het Samsung-toestel heeft een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lang werd gedacht dat de Galaxy S5, de opvolger van de populaire S4, zou worden voorzien van een ultra hd-scherm. Recente geruchten wijzen er echter op dat de S5 slechts een kleine upgrade wordt met alleen een betere processor (Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805) en camera (16 megapixels). Naar verluidt beschikt de telefoon verder over 3GB aan werkgeheugen en een 3200 mAh-accu.

Lees meer over de Galaxy S5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.