‘Twee nieuwe versies Nvidia Shield in 2017’
Erwin Vogelaar

De 2017 Nvidia Shield verschijnt mogelijk in twee verschillende versies. Hoewel het uiterlijk niet aangepast lijkt te worden, krijgt de controller wel een flinke update.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2017 Nvidia Shield

Het lijkt er op dat Nvidia in 2017 met twee nieuwe versies van de Nvidia Shield op de markt komt. De op Android TV gebaseerde console’s zullen tijdens CES 2017 komende januari onthuld worden. De Nvidia Shield-lijn valt op, omdat het naast een mediabox met Android TV ook een gameconsole is voor Android-games. Door de meegeleverde gamecontroller zijn games makkelijk op een groot scherm te spelen.

Website Android Police heeft nu de eerste afbeeldingen van de 2017-versie te pakken. De consoles veranderen niet veel in uiterlijk, maar de controllers wel. De gamepad ziet er plots een stuk hoekiger uit met geometrische vormen. Opvallend genoeg is er geen touchpad op de controller te zien, waardoor een hoop Android-games onspeelbaar zullen zijn.

Het is nog niet duidelijk hoe de twee versies van de 2017 Nvidia Shield verschillen. Dat er verschil is zie je bovenstaande afbeeldingen. Sowieso zal de ene versie groter zijn dan de andere, maar hoe de console van binnen verschilt is nog onbekend. Mogelijk zal de grote versie meer opslagcapaciteit hebben en eventueel sneller zijn. Het is ook goed mogelijk dat het niet om twee nieuwe versies van de console gaat, maar dan eentje de oude versie is met enkel de nieuwe controller. Als consument kun je dan kiezen of je voor de 2016-versie of 2017-versie met betere hardware onder de kap gaat.

CES 2017

Tijdens CES 2017 zullen de consoles officieel onthuld worden. De beurs vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 8 januari in Las Vegas. Ook verwachten we tijdens deze beurs nieuwe smartphones en smartwatches van verschillende fabrikanten. Direct in het nieuwe jaar iets om naar uit te kijken dus.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.