20th Century Fox gaat digitale downloads aanbieden voor Android-apparaten

Redactie
25 juli 2011, 11:14
1 min leestijd
20th Century Fox gaat digitale downloads aanbieden voor Android-apparaten

De filmstudio 20th Century Fox gaat digitale downloads van haar films aanbieden voor alle Android-apparaten. Als je een blu-ray film koopt van de studio, kunt je de film digitaal downloaden op een speciale website en vervolgens op je Android-apparaat zetten. De eerste film waar dit mogelijk zal zijn is X-Men First Class die vanaf oktober in de winkels zal liggen.

De speciale Android downloaddienst zal voor het eerst beschikbaar worden gemaakt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Fox begon in 2009 met het verkopen van films op blu-ray en dvd in combinatie met digitale downloads. Volgens Fox is dit een beter verkoopmodel dan het los verkopen van digitale downloads.

Lees verder na de advertentie.

Dit is goed nieuws voor het Android-platform, vooralsnog waren de digitale downloads van films alleen beschikbaar voor Windows en Apple iTunes. In tegenstelling tot Apple wordt Android nog niet als een mediaplatform gezien. Het beschikbaar komen van digitale downloads zou hier verandering in moeten brengen. In december van dit jaar kocht Google Widevine, een bedrijf gespecialiseerd in Digital Rights Management (DRM) en streaming om Android beter geschikt te maken voor het veilig aanbieden van films. De angst bij filmmaatschappijen is dat zonder DRM de aangeboden content gemakkelijk gekopieerd kan worden.

Naast het aanbieden van digitale downloads, is Fox ook bezig met het ontwerpen van een app die gebruikt kan worden als je een film aan het kijken bent op het grote scherm van de televisie. Het ‘tweede scherm’ van de telefoon of tablet kan dan gebruikt worden om extra informatie van de film tot je te nemen, of je ervaringen tijdens het film kijken te delen met anderen via sociale netwerken.

Bron: Financial Times

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's