Marktaandeel Android-tablets stijgt naar 30,1 procent

Redactie
21 juli 2011, 17:44
1 min leestijd
Marktaandeel Android-tablets stijgt naar 30,1 procent
30 procent van de verkochte tablets wereldwijd draait op Android

Uit cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijkt dat 30,1 procent van het aantal tablets is voorzien van Android. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit nog maar 2,9 procent. Een jaar geleden had Apple met haar succesvolle iPad een marktaandeel van 94,3 procent. Inmiddels is dit teruggelopen naar 61,3 procent waarmee het technologiebedrijf nog wel marktleider is. De complete tabletmarkt is gegroeid met zo’n 331 procent in een jaar tijd.

In vergelijking met een jaar geleden hebben veel fabrikanten nu een of meerdere Android-tablets op de markt. Aangezien Google pas in februari van dit jaar kwam met Honeycomb, de eerste versie van Android geoptimaliseerd voor tablets, hebben veel fabrikanten gewacht met het uitbrengen van hun eerste tablets. Na een jaar tijd zijn onder meer de Motorola Xoom, de Samsung Galaxy Tab 10.1, de LG Optimus Pad en de Asus Eee Pad Transformer beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Opvallend is dat de BlackBerry PlayBook die in april werd gelanceerd en draait op QNX minder goed wordt verkocht dan Windowstablets. RIM had een marktaandeel van 3,3 procent, Windowstablets 4,6 procent. Hoewel Windows 7 wel touchondersteuning heeft is het niet geoptimaliseerd voor tablets, daar waar QNX dit wel is. Inmiddels gaan er geruchten dat RIM gaat stoppen met de verkoop van haar eerste tablet, hoewel het bedrijf dit zelf ontkent. De PlayBook zou ook ondersteuning gaan krijgen voor Android-apps, maar dat is er nog niet van gekomen.

Tabletcijfers tweede kwartaal 2011

Via: BGR
Bron: Strategy Analytics

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu