De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

34 procent van de verkochte tablets wereldwijd draait op Android

Redactie
12 juli 2011, 14:52
2 min leestijd
34 procent van de verkochte tablets wereldwijd draait op Android

Uit de verkoopcijfers van tablets over het eerste kwartaal van 2011 blijkt dat 34 procent draait op Android. Een stijging van 8,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De totale verkoop van tablets bleek echter gedaald te zijn met zo’n 28 procent. Dit bljkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

Hoewel Apple nog steeds de onbetwiste marktleider is, lijkt het aandeel van de iPad zachtjes aan af te nemen. IDC heeft echter geen verkoopcijfers van Apple gegeven, maar het lijkt dat de iPad steeds meer concurrentie begint te krijgen van de vele Android-tablets zoals de Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom en de LG Optimus Pad die vaak goedkoper zijn dan de iPad. Ook andere fabrikanten zoals RIM met de BlackBerry PlayBook die draait op QNX en HP met de HP TouchPad die voorzien is van webOS hebben zich op de tabletmarkt gestort. Ondanks de gedaalde tabletverkoop in het eerste kwartaal van 2011 verhoogde IDC de verwachting voor het aantal tablets dat dit jaar verkocht zal gaan worden van 50,4 miljoen naar 53,5 miljoen exemplaren.

Lees verder na de advertentie.

Volgens IDC heeft de tabletverkoop in het eerste kwartaal ook te leiden gehad doordat Apple haar iPad 2 al enige weken van tevoren aankondigde en veel mensen daarom hun tabletaankoop hebben uitgesteld. Daarnaast heeft Apple ook moeilijkheden gehad om de iPad snel genoeg te leveren vanwege problemen in de productieketen. Het samenwerkingsverband van fabrikanten als Samsung en Motorola met telefoonproviders lijkt de tabletverkoop ook geen goed te doen. Veel mensen zitten volgens IDC niet te wachten op een duur data-abonnement die meestal verplicht zijn om af te nemen bij te tablets.

IDC gaf ook cijfers over de verkoop van eReaders die ze berekent als een aparte markt die losstaat van de verkoop van tablets. Hieruit bleek dat de Amazon Kindle niet langer de best verkopende eReader is. Die eer gaat naar de Nook van Barnes & Noble die draait op Android en voorzien is van een kleurenscherm. Naar verwachting van IDC zullen 16,2 miljoen eReaders verkocht worden in 2011, een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: Eurodroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu