De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Teleporteer jezelf met 360-graden-livestreams op YouTube

Erwin Vogelaar
18 april 2016, 20:30
1 min leestijd
Teleporteer jezelf met 360-graden-livestreams op YouTube

YouTube gaat vanaf vandaag live 360-graden-video’s aanbieden. Ook wordt ruimtelijke audio geïntroduceerd, zodat het ook klinkt alsof je er zelf bij bent.

Lees verder na de advertentie.

360 graden-livestreams YouTube

Een belangrijk onderdeel van virtual reality op smartphones is de 360-graden-video. Niet alleen zijn videomakers er veel mee bezig, maar ook duiken bekende hardwaremakers in deze markt met allerlei 360-graden-camera’s. Deze camera’s zijn bijzonder leuk om momenten mee op te nemen, zodat iemand anders het later kan kijken om het opgenomen moment zelf te beleven. Vanaf vandaag biedt YouTube ook ondersteuning om ermee te livestreamen. Dichterbij teleportatie komen we voorlopig niet.

360 graden-livestreams youtube

Ook nieuw is de toevoeging van ruimtelijke audio aan 360-graden-video’s. Dit zorgt ervoor dat je in deze video’s niet alleen kunt rondkijken alsof je er zelf bent, maar dat ook de audio precies klopt. Google heeft deze optie bijvoorbeeld eerder al toegevoegd aan het ontwikkelplatform voor Google Cardboard, zodat app-makers realistischer klinkende vr-apps kunnen maken. Op dit moment is de ruimtelijke audio nog niet een optie voor de live-video’s, en alleen te gebruiken op Android-toestellen met een aangesloten koptelefoon.

YouTube opent voor deze video’s een ‘Live API’, die cameraproducenten kunnen gebruiken om gebruikers livestreams naar YouTube te laten sturen. Daarnaast heeft YouTube vandaag ook de ondersteuning van een resolutie van 1440p met 60fps voor livestreams geïntroduceerd. Dit zorgt voor zeventig procent meer pixels dan de standaard hd-resolutie van 1080p. Dit betekent dat livestreams er in Google Cardboard scherper uitzien, maar ook dat ‘normale’ livestreams mooier worden. Het eerste evenement dat van het 360-graden-livestreamen gebruik gaat maken, is het muziekfestival Coachella.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu