De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google maakt YouTube aantrekkelijker voor 360-graden-video’s

Erwin Vogelaar
16 juni 2017, 20:56
2 min leestijd
Google maakt YouTube aantrekkelijker voor 360-graden-video’s

Google geeft makers van 360-graden-YouTube-video’s een nieuw middel om kijkgedrag in de gaten te houden. Zo wordt het platform aantrekkelijker voor deze vr-beelden.

Lees verder na de advertentie.

360-graden-YouTube-video’s

Voor Google is virtual reality belangrijk. Daarom gaat er met Android zoveel aandacht naar deze technologie. Hoewel je bij virtual reality waarschijnlijk eerst denkt aan games of andere ervaringen, is videodienst YouTube waarschijnlijk nog steeds de belangrijkste app. YouTube in virtual reality kijken kan gewoon als een normale video, maar met 360-graden-video’s ben je het middelpunt van de beelden. Je mag dan vrij rondkijken. Met een nieuwe tool maakt Google zijn videoplatform aantrekkelijker voor makers van dit soort video’s.

Want hoewel er steeds meer handzame 360-graden-camera’s op de markt verschijnen voor je Android-smartphone, ontploft het videoplatform niet bepaald van de benodigde beelden. Om videomakers te motiveren, introduceert Google een 360-graden-hittemap. Hierop kun je als videomaker zien waar de kijker naar toe draait tijdens het kijken van de video. Want hoewel mensen vrij zijn om te kijken waar ze willen, wil je als videomaker natuurlijk wel er gekeken wordt naar hetgeen jij wilt laten zien. Door een beeld te krijgen van wat veel en weinig aandacht krijgt, is het mogelijk om volgende video’s te verbeteren.

360 graden-YouTube-video's

Op dit moment is er alleen een hittemap voor 360-graden- en vr-video’s met duizend views of meer. Dit is logisch, omdat er pas na een bepaald aantal kijkers bepaald kan worden welk deel van de video gemiddeld de meeste aandacht trekt.

Uit de eerste resultaten blijkt onder andere dat mensen 75 procent van hun kijktijd gewoon vooruit kijken. Google stelt dat makers verder animaties of andere grafische elementen kunnen gebruiken om de aandacht te trekken naar specifieke punten. Ook raadt Google aan om gebruikers eerst enkele seconden de tijd te geven om hun vr-bril goed te zetten.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu