37 procent van de apps in de Android Market achteraf verwijderd

Redactie
21 oktober 2011, 19:30
1 min leestijd
37 procent van de apps in de Android Market achteraf verwijderd
37 procent van de apps in de Android Market achteraf verwijderd

Uit onderzoek van analistenburean research2guidance is gebleken dat 37 procent van de apps in de Android Market uiteindelijk verwijderd worden. De belangrijkste redenen voor het verwijderen van de apps is het uitbrengen van nieuwere versies of het overbodig worden van de apps. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een functie voor een bepaald apparaat wordt opgenomen in de systeemsoftware. Een klein (onbekend) percentage van de apps wordt verwijderd door Google omdat het spam of malware is.

Uit het onderzoek blijkt dat aan het einde van de vorige maand 319.161 actieve apps in de Android Market stonden. Dat zijn er minder dan in de Apple App Store waar rond dezelfde tijd 459.589 apps zijn te vinden. Bij Apple zijn achteraf 24 procent van de apps verwijderd. Een reden dat dit aantal lager is dan bij Google heeft onder meer te maken met het strengere appbeleid van Apple. Ontwikkelaars moeten hun app eerst indienen ter goedkeuring voordat deze in de App Store terecht komen.

Lees verder na de advertentie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ontwikkelaars gemiddeld meer apps indienen voor de Android Market dan de Apple App Store. Een Android-ontwikkelaar heeft gemiddeld vier apps in de Market staan. Het totale aantal apps dat in de Android Market is verschenen ligt op 500.000 stuks. De Apple App Store telt 600.000 ingediende apps. De Android Market groeit echter wel harder dan de downloadwinkel van Apple, naar verwachting zal de Android Market volgend jaar de App Store inhalen.

Bron: TechCrunch

Categorie: Google Play
Spotlights: Apps, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's