‘3D Touch-achtige technologie volgend jaar ook naar Android’

Redactie
8 oktober 2015, 11:38
1 min leestijd
‘3D Touch-achtige technologie volgend jaar ook naar Android’

Als we de geruchten mogen geloven komt 3D Touch binnenkort ook naar Android telefoons. Clearforce, een functionaliteit die veel wegheeft van Apples 3D Touch, wordt in 2016 uitgerold, zo maakt ontwikkelaar Synaptics bekend.  

Lees verder na de advertentie.

Drukgevoelig besturingssysteem

Synaptics werkt al enige tijd aan het nieuwe besturingssysteem en heeft nu aangegeven dat het verwacht de technologie in 2016 te introduceren op de smartphonemarkt. Clearforce maakt het net als 3D Touch mogelijk om een scherm meerdere drukniveaus te geven, zodat gebruikers in de  interface verschillende acties kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een snelmenu.  Smartphones moeten  door de technologie makkelijker en sneller te bedienen zijn.

Synaptics heeft nog geen namen genoemd van ondersteunende partijen, maar naar alle waarschijnlijk zullen fabrikanten van Android-telefoons tot de eerste ontwikkelaars behoren die gebruik gaan maken van deze nieuwe 3D Touch-achtige technologie om zo de concurrentie met de iPhones aan te  kunnen  blijven gaan.

Snelmenu’s en previews

Wat ons betreft een welkome ontwikkeling, want Clearforce biedt een breed scala aan nieuwe functionaliteiten die zijn gekoppeld aan het drukniveau. Zo zegt Synaptics dat ontwikkelaars onder meer een verschil in snelheid van scrollen, in- en uitzoomen, preview en selecteren mogelijk kunnen maken. Maar ook  telefoonontgrendeling, rechtermuis-klik-functies  als het openen van snelmenu’s en het bewerken van foto’s door verschillende drukniveau’s. Clearforce lijkt met deze opties meer mogelijkheden te hebben dan Apples 3D Touch.

huawei mate s force touch 3D Touch

Een week eerder dan Apple presenteerde Huawei de Mate S, die net als de nieuwe iPhone beschikt over een drukgevoelig scherm. Jammer is dat de variant van de Mate S met Force Touch niet naar de Benelux  komt. Met alle ontwikkelingen op het gebied van schermtechnologie lijkt het er echter op dat het in de nabije  toekomst ook  andere Android-telefoons de nieuwe schermtechnologie krijgen.

Bron: Synaptics
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu