De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Video: zo werkt 3D Touch op Android-toestellen

Erwin Vogelaar
26 oktober 2015, 17:33
1 min leestijd
Video: zo werkt 3D Touch op Android-toestellen

Een Android-gebruiker die graag de 3D Touch-functie van de nieuwe iPhones wil gebruiken, heeft dit voor elkaar gekregen door de barometer van zijn telefoon aan te spreken. Het trucje werkt echter alleen met waterdichte telefoons.

Lees verder na de advertentie.

3D Touch Android: zo werkt het

3D Touch is een van de opvallendste nieuwe functies van Apples nieuwe iPhones, omdat het scherm  via bijna honderd sensoren verschillende niveau’s van indrukken kan onderscheiden. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld het gebruik van menu’s een hele nieuwe dimensie.

Op YouTube heeft gebruiker Marco Chiapetta Sony Xperia Z3 Compact vergelijkbare mogelijkheden heeft gegeven. Dit heeft hij voor elkaar gekregen door de barometer van het toestel te gebruiken waardoor de luchtdruk in het toestel gemeten wordt.

https://youtu.be/BgNXsJeN7ek

Er zitten wel wat haken en ogen aan dit experiment. Allereerst werkt het enkel met waterdichte telefoons terwijl alle gaten afgesloten zijn. Daarnaast verdwijnt de lucht uit de telefoon bij het indrukken, waardoor het niet mogelijk is om langer dan enkele secondes ingedrukt te blijven.

Zelf proberen kan door een Github-code te downloaden om toegang te krijgen tot de barometer en een andere Github-code  te downloaden voor een voorbeeld van de mogelijkheden. Of je kiest voor de veiligere optie en bekijkt gewoon de video.

Lees over de Sony Xperia Z3 Compact

Via: BGR
Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu