De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4g-netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad

Gijs Ettes
27 juni 2013, 16:03
1 min leestijd
4g-netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad
KPN-logo

KPN heeft donderdag bekendgemaakt dat in alle Randstad-steden nu gebruik kan worden gemaakt van het 4g-netwerk van KPN. Vodafone heeft klanten met een RED-abonnement daarnaast gratis toegang gegeven tot zijn nog niet geactiveerde 4g-netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Hiermee is inmiddels circa de helft van Nederland voorzien van het snellere KPN-netwerk. Een 4g-netwerk kan een downloadsnelheid van maximaal 100Mbps behalen; de uploadsnelheid loopt op tot 50Mbps.

Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Maastricht staan als volgende vier op de planning voor een snelle 4g-zendmast. Deze werkzaamheden moeten eind 2013 zijn afgerond, zodat dan maar liefst 80 procent van de Nederlandse KPN-klanten gebruik kunnnen maken van 4g. In het eerste kwartaal van 2014 moet heel Nederland voorzien zijn van KPN`s 4g-netwerk.

Vodafone ook begonnen met 4g-netwerk

vodafone

Vodafone RED-klanten kregen donderdag ook te horen dat ze gratis ‘4g ready’ zijn gemaakt. Vodafone is net als KPN bezig met het aanleggen van een eigen 4g-netwerk, maar het is nog niet bekend wanneer en waar er precies gestart wordt met die uitrol. Vodafone RED-klanten hoeven zich echter nergens druk om te maken: ze zullen vanzelf zien dat hun mobiele internet opeens veel sneller is. Ze hoeven nergens voor bij te betalen en niks te activeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu