4g-netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad

Gijs Ettes
27 juni 2013, 16:03
1 min leestijd
4g-netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad
KPN-logo

KPN heeft donderdag bekendgemaakt dat in alle Randstad-steden nu gebruik kan worden gemaakt van het 4g-netwerk van KPN. Vodafone heeft klanten met een RED-abonnement daarnaast gratis toegang gegeven tot zijn nog niet geactiveerde 4g-netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Hiermee is inmiddels circa de helft van Nederland voorzien van het snellere KPN-netwerk. Een 4g-netwerk kan een downloadsnelheid van maximaal 100Mbps behalen; de uploadsnelheid loopt op tot 50Mbps.

Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Maastricht staan als volgende vier op de planning voor een snelle 4g-zendmast. Deze werkzaamheden moeten eind 2013 zijn afgerond, zodat dan maar liefst 80 procent van de Nederlandse KPN-klanten gebruik kunnnen maken van 4g. In het eerste kwartaal van 2014 moet heel Nederland voorzien zijn van KPN`s 4g-netwerk.

Vodafone ook begonnen met 4g-netwerk

vodafone

Vodafone RED-klanten kregen donderdag ook te horen dat ze gratis ‘4g ready’ zijn gemaakt. Vodafone is net als KPN bezig met het aanleggen van een eigen 4g-netwerk, maar het is nog niet bekend wanneer en waar er precies gestart wordt met die uitrol. Vodafone RED-klanten hoeven zich echter nergens druk om te maken: ze zullen vanzelf zien dat hun mobiele internet opeens veel sneller is. Ze hoeven nergens voor bij te betalen en niks te activeren.

Categorie: Providers
Spotlights: 4G, KPN, Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's