De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung: 4K-resolutie op smartphones heeft wel degelijk nut

Gijs Ettes
3 maart 2016, 9:14
1 min leestijd
Samsung: 4K-resolutie op smartphones heeft wel degelijk nut

Hoewel Samsung nog geen smartphone met een 4K-scherm heeft gelanceerd, denkt het bedrijf wel dat een dergelijke resolutie een toegevoegde waarde kan bieden. Onder meer voor virtual reality.

Lees verder na de advertentie.

4K-schermen op smartphones

Sony had de primeur om als eerste fabrikant met een 4K-smartphone op de proppen te komen. Hoewel het lijkt alsof deze schermresolutie op de Xperia Z5 Premium (5,5 inch) weinig meerwaarde biedt, denkt concurrent Samsung dat 4K-schermen geen gimmick zijn. “Uiteindelijk zullen 4K-scherm mainstream worden. Maar met de huidige schermgroottes is er nog niet genoeg verschil om de extra kosten te rechtvaardigen“, aldus Kyle Brown van Samsung.

Op de vraag of 4K-schermen van toegevoegde waarde voor virtual reality zijn, reageert Brown instemmend. “Door de hogere resolutie worden pixels kleiner en minder goed te onderscheiden, wat voor vr een groot voordeel is. Zodra het juiste moment is gekomen om op 4K over te stappen en we de mogelijkheid hebben om dit soort schermen massaal te produceren, zullen we dit doen.“ Hierbij speelt voor Samsung dezelfde afweging als bij usb-c; het moet genoeg voordelen voor de klant bieden voordat het bedrijf overstapt.

Overigens beschikken zowel de onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy S7 als Galaxy S7 Edge allebei over een 2K-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Bij het 5,1 inch-scherm van de S7 is het verschil met een 1080p-display van dezelfde grootte tijdens normaal gebruik lastig zichtbaar, maar dat is anders als je gebruikmaakt van een vr-bril als de Gear VR of Google Cardboard. De schermresolutie wordt dan gehalveerd, waardoor afzonderlijke pixels gemakkelijk te onderscheiden zijn.

Wanneer vind jij dat 2K- of 4K-resoluties op smartphones meerwaarde bieden? Deel je mening hieronder.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Techradar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu