De beste smartphones onder de 300 euro volgens Android Planet
Rens Blom

De hoofdprijs betalen voor een nieuwe Android-smartphone is absoluut niet nodig. Met een paar honderd euro op zak haal je een uitstekend toestel in huis. Android Planet zet de vijf beste smartphones onder de 300 euro op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beste smartphones onder de 300 euro

Als je een nieuwe, betaalbare smartphone nodig hebt, is de keuze reuze. Motorola, Samsung, Xiaomi, Sony en Nokia zijn zomaar wat merken die uiteenlopende Android-toestellen aanbieden. Hieronder vind je – in willekeurige volgorde – de vijf beste smartphones onder de 300 euro volgens Android Planet.

1. Nokia 6.2

De Nokia 6.2 verschijnt half oktober in Nederland voor een adviesprijs van 249 euro. Het toestel heeft een luxe ontwerp met een vingerafdrukscanner achterop. Het 6,3 inch-full-hd-scherm vult bijna de hele voorkant en zet niet-hdr-beelden automatisch om naar hdr.

Foto’s en video’s zien er zo nog mooier uit. Op de achterkant zit een driedubbele camera. Naast normale plaatjes schiet de Nokia 6.2 ook extra wijde groothoekbeelden en is er een dieptesensor aanwezig voor betere portretfoto’s.

Nokia 6.2

De smartphone heeft een iets oudere Snapdragon 636-processor, maar is vlot in gebruik. Het opslaggeheugen bedraagt een ruime 64GB. Dankzij de grote 3500 mAh-accu moet de Nokia 6.2 het minimaal een volle dag volhouden. Je laadt de accu op via usb-c, al gaat dit met 10 Watt relatief langzaam.

Alle Nokia-smartphones draaien Android One en dat geldt ook voor de 6.2. Het toestel krijgt drie jaar elke maand een beveiligingsupdate en minimaal twee jaar Android-updates. Fijn aan Android One is dat je de software gebruikt zoals Google het heeft bedoeld, zonder aanpassingen van de fabrikant.

Lees onze Nokia 6.2 preview, bekijk de Nokia 6.2 met abonnement of check de prijs van een los toestel.

Alles over de Nokia 6.2

2. Samsung Galaxy A50

De Samsung Galaxy A50 is één van de best verkochte Android-smartphones van 2019 en dat is begrijpelijk. Hij heeft namelijk een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en bewijst dat een ‘gewoon goede’ smartphone niet meer dan driehonderd euro hoeft te kosten. Zo ziet het 6,4 inch-full-hd-oled-scherm er prachtig uit en zitten er liefst drie camera’s op de achterkant.

De cameralenzen maken normale foto’s, groothoekbeelden en portretplaatjes. Voorop zit een 25 megapixel-selfiecamera. Op het interne opslaggeheugen van 128GB kun je heel wat apps, games en media kwijt. Veel concurrerende smartphones hebben 64GB geheugen.

Ook fijn aan de Galaxy A50 is de lange accuduur. De 4000 mAh-batterij zingt het probleemloos een lange dag uit en laadt snel op via de usb-c-aansluiting. Een interessante vernieuwing is de vingerafdrukscanner onder het display. Die werkt redelijk, maar is veel minder snel en nauwkeurig dan een traditionele scanner.

Samsung bracht de Galaxy A50 uit met Android 9.0 (Pie) en belooft minstens twee jaar regelmatige software-ondersteuning. Je kan dus minimaal een update verwachten naar Android 10. Lees onze uitgebreide Samsung Galaxy A50 review, check losse prijzen of vergelijk de Galaxy A50 met abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy A50

3. Xiaomi Redmi Note 7

xiaomi redmi note 7 nederland

Xiaomi wint aan populariteit in Nederland en dat snappen we. De smartphones zijn op papier (en in de praktijk) vergelijkbaar met de concurrentie, maar kosten minder. Neem de Xiaomi Redmi Note 7, één van de beste smartphones die minder dan 300 euro kost. Het toestel heeft een mooi 6,3 inch-full-hd-scherm, snelle vingerafdrukscanner en 64GB aan opslag.

Opvallend is de 48 megapixel-camera achterop, die via de quad-bayer-techniek betere 12 megapixel-foto’s maakt. Een secundaire dieptesensor helpt bij het maken van portretfoto’s. De Redmi Note 7 draait als een zonnetje en gaat dankzij de grote 4000 mAh-accu langer dan een dag mee.

De smartphone is uitgebracht met Android 9.0 (Pie) en krijgt minstens twee jaar updates. Xiaomi heeft een goed updatebeleid, dus de kans is groot dat het toestel ook daarna nog updates ontvangt. Meer weten? Hier vind je de prijs van een losse Xiaomi Redmi Note 7. Het is ook mogelijk om de Redmi Note 7 met abonnement aan te schaffen.

Alles over de Xiaomi Redmi Note 7

4. Motorola One Vision

Ook de Motorola One Vision maakt indruk met zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Voor minder dan 300 euro krijg je een fraaie glazen smartphone met liefst 128GB opslaggeheugen en een voorkantvullend display. Het scherm is bovendien opvallend lang, waardoor je minder hoeft te scrollen bij het lezen van tekst. Films kijk je zonder zwarte randen. Bovenin het scherm zit een gaatje voor de selfiecamera.

motorola one vision review

Fijn is dat de One Vision op Android One-software draait, waardoor het toestel stock-Android gebruikt. Ook krijg je twee jaar systeem-updates en drie jaar elke maand een beveiligingspatch. Met de 48 megapixel-camera achterop maak je goede foto’s, ook in het donker.

Lees onze uitgebreide Motorola One Vision review, bekijk het toestel los of check de One Vision met abonnement.

Alles over de Motorola One Vision

5. Nokia 8.1

De Nokia 8.1 is ook een fijne, betaalbare smartphone. Hij heeft een mooi design, een fraai 6,2-inch full-hd-scherm en snelle hardware. De grote 3500 mAh-accu laadt lekker snel op via usb-c en het opslaggeheugen is met 64GB groot genoeg voor heel wat apps, films en foto’s. Achterop zitten twee camera’s van Zeiss en een snelle vingerafdrukscanner.

nokia 8.1 winnaar

Net als de Nokia 6.2 draait de 8.1 op Android One. Je bent dus verzekerd van een goede software-ondersteuning. Kom alles te weten in onze Nokia 8.1 review, vergelijk de Nokia 8.1 met abonnement of check de losse toestelprijs.

Alles over de Nokia 8.1

Allerbeste Android-smartphones van dit moment

Heb je meer te besteden en wil je simpelweg de beste Android-smartphone van dit moment, met de allersnelste hardware en beste camera? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over de allerbeste Android-telefoons van dit najaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.