De beste smartphones onder de 300 euro volgens Android Planet

Rens Blom
28 mei 2020, 14:56
4 min leestijd
De beste smartphones onder de 300 euro volgens Android Planet

De hoofdprijs betalen voor een nieuwe Android-smartphone is absoluut niet nodig. Met een paar honderd euro op zak haal je een uitstekend toestel in huis. Android Planet zet de vijf beste smartphones onder de 300 euro op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste smartphones onder de 300 euro

Als je een nieuwe, betaalbare smartphone nodig hebt, is de keuze reuze. Motorola, Samsung, Xiaomi, Sony en Nokia zijn zomaar wat merken die uiteenlopende Android-toestellen aanbieden. Hieronder vind je – in willekeurige volgorde – de vijf beste smartphones onder de 300 euro volgens Android Planet.

1. Xiaomi Mi 10 Lite 5G

De Xiaomi Mi 10 Lite 5G is één van de goedkoopste 5G-smartphones van dit moment. Het toestel heeft een snelle Snapdragon 765G-processor met een royale 6GB werkgeheugen en minstens 64GB opslagruimte. Achterop zitten liefst vier cameralenzen.

xiaomi mi 10 lite nederland

Het toestel is voorzien van een fors 6,57 inch oled-scherm met full-hd-resolutie en gebruikt een 4160 mAh-accu met ondersteuning voor snel opladen via usb-c (20 Watt). Xiaomi levert de Mi 10 Lite 5G met Android 10.

Een losse Xiaomi Mi 10 Lite 5G kost op moment van schrijven zo’n 299 euro. Het is natuurlijk ook mogelijk om de Mi 10 Lite 5G met abonnement te kopen.

Alles over de Xiaomi Mi 10 Lite 5G

2. Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 is de opvolger van de Galaxy A50, de populairste Android-smartphone van vorig jaar. De A51 is ook razend populair en dat snappen we. Het toestel biedt een fijn totaalpakket in een mooie behuizing en heeft een fraai oled-scherm. Prettig aan de smartphone is de lange accuduur en zijn vier veelzijdige camera’s achterop.

Samsung levert de Galaxy A51 met Android 10 en zijn overzichtelijke maar aanwezige OneUI-schil. Het merk belooft updates tot het voorjaar van 2022. Meer weten over het toestel? Bekijk hierboven onze videoreview of lees de geschreven Samsung Galaxy A51 review.

Je kan de Samsung Galaxy A51 los kopen of in huis halen met een abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy A51

3. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is een krachtigere en daarom duurdere variant van de Redmi Note 9. Het toestel heeft een groot 6,67-inch scherm met een vingerafdrukscanner op de zijkant van de behuizing. De smartphone draait op een vlotte Snapdragon 720G-processor met een royale 6GB werkgeheugen en minstens 64GB opslagruimte. Je hebt ook de beschikking over features als een nfc-chip, infraroodsensor en vier camera’s op de achterkant.

xiaomi redmi note 9 pro

De Redmi Note 9 gebruikt een grote 5020 mAh-accu en laadt op met 30W, wat erg snel is. De 899 euro kostende OnePlus 8 Pro komt bijvoorbeeld ook met zo’n stekker. Xiaomi levert de Redmi Note 9 Pro met Android 10 maar biedt (nog) geen duidelijk updatebeleid.

Je kan de Xiaomi Redmi Note 9 Pro los kopen maar ook kiezen met een abonnement.

Alles over de Xiaomi Redmi Note 9 Pro

4. Motorola Moto G8 Power

De Motorola Moto G8 Power maakt vooral indruk met zijn enorme 5000 mAh-accu. Het resultaat is een accuduur van twee dagen bij redelijk intensief gebruik, schrijft Wouter in zijn Motorola Moto G8 Power review. Wie het rustiger aandoet, perst drie tot vier dagen uit de batterij en daar kan de concurrentie niet aan tippen.

De Moto G8 Power beschikt over een fraai 6,4-inch scherm, vier prima camera’s op de achterkant en 64GB opslaggeheugen. Aandachtspunten zijn het gebrek aan ondersteuning voor 5GHz-wifinetwerken en het missen van een nfc-chip. Motorola verandert weinig aan de Android 10-software op de smartphone maar garandeert alleen een update naar Android 11.

Bekijk de Motorola Moto G8 Power los of check de prijs van de Moto G8 Power met abonnement.

Alles over de Motorola Moto G8 Power

5. Samsung Galaxy M21

Als je een goedkope smartphone met een uitstekende accuduur zoekt, kun je niet om de Samsung Galaxy M21 heen. Dit toestel heeft een enorme 6000 mAh-accu; goed voor een paar dagen gebruik. De accu laadt redelijk vlot op via usb-c (15 Watt).

De Galaxy M21 maakt ook indruk met zijn 6,4 inch oled-scherm met full-hd-resolutie. Al met al is het op deze vlakken zeker één van de beste smartphones onder de 300 euro.

samsung galaxy m21 kopen nederland

Verder heeft de smartphone drie camera’s op de achterkant en een selfiecamera in een inkeping in het scherm. De Galaxy M21 is voorzien van een vlotte processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen met micro-sd-kaartslot.

Samsung installeert Android 10 met zijn OneUI-schil op de smartphone en belooft twee jaar updates. Dit betekent dat de Galaxy M21 in ieder geval Android 11 ontvangt.

Een losse Galaxy M21 kost zo’n 229 euro en uiteraard is het ook mogelijk om de Galaxy M21 met abonnement in huis te halen.

Alles over de Samsung Galaxy M21

Allerbeste Android-smartphones van dit moment

Heb je meer te besteden en wil je simpelweg de beste Android-smartphone van dit moment, met de allersnelste hardware en beste camera? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over de beste high-end smartphones van 2020.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G8 Power
Motorola Moto G8 Power
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's