5 dingen die je moet weten wanneer je de G1 ontvangt

Redactie
25 januari 2009, 12:01
2 min leestijd

Nog 5 nachtjes slapen en dan is het zo ver. De allereerste mobiele telefoon met het Android besturingssysteem is verkrijgbaar in Nederland. Hieronder 5 handige tips voor wanneer je de T-Mobile G1 in handen hebt.

Lees verder na de advertentie.

30 Januari is de G1 in Nederland verkrijgbaar bij alle T-Mobile winkels. Mensen die de mobiele telefoon alvast online besteld hebben worden op die dag verblijd met een pakketje met de G1. Maar voordat je enthousiast aan de slag gaat met het apparaat is het verstandig om de volgende 5 tips aandachtig door te nemen.

 1. Laad je batterij niet direct op maar laat hem volledig leeglopen
  Standaard wordt de G1 door T-Mobile geleverd met een batterij die halfvol is. Het is verstandig om de batterij niet direct op te laden maar eerst leeg te laten lopen. Het meteen opladen maakt de batterij zwakker.
 2. Zorg dat je een Google Account hebt
  Het eerste wat je moet doen als je de G1 opstart is je gegevens van je Google account invoeren. Android heeft ingebouwde applicaties die gebruik maken van deze gegevens (zoals GMail en Google Calendar). Heb je nog geen Google account? Dan kun je er hier een aanmaken. Op het moment ondersteunt Android nog geen Exchange. Als je gebruik maakt van Exchange kun je deze het beste koppelen met je GMail zoals hier beschreven wordt.
 3. Copy & Paste
  Het kopiëren en plakken van een tekst of webadres is een belangrijke functionaliteit maar het is niet meteen duidelijk hoe dit in Android werkt. Door op het QWERTY toetsenbord op de ‘MENU’-knop + ‘a’ te drukken selecteer je alle tekst. Deze kopieer je met ‘MENU’-knop + ‘c’ en je kun de tekst plakken met ‘MENU’-knop + ‘v’.
 4. Applicaties afsluiten
  Eén van de eerste dingen die opvalt wanneer je bezig bent met je G1 is dat je de applicaties niet kan afsluiten. Dit komt omdat dit ook niet nodig is. Zodra je niet met een applicatie bezig bent stopt het proces. Zo wordt voorkomen dat de telefoon traag wordt omdat er meerdere applicaties tegelijk draaien. In de zogenaamde ‘cupcake’ update van Android wordt het mogelijk om een overzicht te krijgen van alle applicaties die ‘open’ staan.
 5. Data roaming
  Als het goed is heb je bij T-Mobile gratis een mobiel internetabonnement gekregen bij de G1. Dit betekent dat je in Nederland onbeperkt gebruik mag maken van het internet op je G1. Maar let op, zodra je in het buitenland bent geldt dit niet meer en kun je tegen flinke extra kosten aanlopen als je het internet (op het 2G of 3G netwerk) gebruikt op je G1. Gelukkig staat het zogenaamde ‘data roaming’ standaard uit en moet je het aanzetten voordat het werkt.

Heb je zelf nog tips voor het gebruik van de G1? Laat het dan weten door hieronder commentaar te geven op dit artikel.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's