De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘5 inch-Nexus-toestel van HTC te zien op gelekte foto’s’

Wouter Nijsen
15 augustus 2016, 9:06
2 min leestijd
‘5 inch-Nexus-toestel van HTC te zien op gelekte foto’s’

Langzaam komen we steeds meer te weten van de nieuwe Nexus-toestellen, die hoogstwaarschijnlijk door HTC worden gemaakt. Nieuwe foto’s tonen het mogelijke design van de ‘Sailfish’, het 5 inch-toestel. De smartphone heeft een behuizing van metaal en glas.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s van 5 inch-Nexus-toestel van HTC

De beelden zijn gepubliceerd door het doorgaans betrouwbare Android Police, dat aangeeft dat het 5 inch-Nexus-toestel, dat de codenaam ‘Sailfish’ heeft, hetzelfde design heeft als zijn grotere broer, de ‘Marlin’. Beide toestellen hebben een behuizing van glas en metaal en in tegenstelling tot de Nexus 5X is de goedkopere Sailfish niet gemaakt van plastic. Het lijkt er dus op dat de toestellen er vrijwel identiek uit komen te zien.

5 inch nexus sailfish

Android Police meldt verder dat beide toestellen worden geproduceerd door HTC, wat ook uit eerder geruchten bleek. Aan de achterkant zien we een ronde vingerafdrukscanner en de camera met een led-flitser. Het Google-logo aan de achterzijde ontbreekt echter nog.

Het lijkt erop dat de Sailfish en Marlin ook over dezelfde interne hardware beschikken en dus alleen qua schermformaat van elkaar verschillen. Het 5 inch-toestel beschikt naar verluidt over een full-hd-scherm, Snapdragon 820-chip, 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Daarnaast is de smartphone voorzien van een 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-frontcamera, usb-c-poort en 2770 mAh-accu. De Marlin heeft een groter 5,5 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en een accu van 3450 mAh. Beide telefoons draaien standaard op Android 7.0 (Nougat).

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Nexus-toestellen worden aangekondigd en wat ze gaan kosten. Vorig jaar deed Google tijdens een event in september de Nexus 5X en Nexus 6P uit de doeken, en onthulde toen ook de nieuwe Chromecast en de releasedatum van Android 6.0 (Marshmallow). Mogelijk wordt er dit jaar opnieuw een evenement in die maand georganiseerd. Wanneer hier meer over bekend is, dan lees je het uiteraard op Android Planet.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu