5 punten waarop Android beter is dan de iPhone

Redactie
3 juli 2008, 15:25
1 min leestijd

Met de komst van mobiele telefoons met het Android platform krijgt de iPhone van Apple er een concurrent bij. Maar op welke punten kan Android beter zijn dan de iPhone?


Onlangs publiceerde webmonkey 5 punten waarop Android de iPhone voorbij kan gaan:

Lees verder na de advertentie.

1. Android kan op de meeste smart phones gebruikt worden.
Waar de iPhone een integraal geheel is tussen software en hardware is Android niet gebonden aan een specifieke mobiele telefoon fabrikant. HTC, LG, Samsung en Motorola hebben al aangegeven dat zij mobiele telefoons op de markt gaan brengen die ondersteund worden door Android.

2. Het is open-source
Dat wil zeggen dat elke programmeur de code kan gebruiken om zijn eigen platform te bouwen.

3. Directe ondersteuning van Google producten.
Omdat Google veel belang heeft bij het Android project kun je er gif op in nemen dat alle huidige Google applicaties geïntegreerd zijn met een mobiele telefoon die op Android draait. Denk bijvoorbeeld aan Google maps, Google docs of Google Streetview.

4. 3rd party Programmeurs hebben meer toegang.
Apple heeft een strict beleid wanneer het aankomt op ontwikkelen van applicaties voor de iPhone. Zo blokkeert Apple applicaties die gebruik maken van VoIP of andere webbrowsers. De API van Android geeft programmeurs meer toegang en vrijheid in het ontwikkelen van applicaties.

5. Android staat ‘unlocked’ mobiele telefoons toe.
Veel mobiele telefoons zijn gelockt door de mobiele providers. Deze beperking zorgt ervoor dat iemand met een mobiele telefoon niet snel kan wisselen van provider. Mobiele telefoons met Android zijn per definitie niet ‘gelockt’ en bieden de gebruiker meer vrijheid in het kiezen van een provider.

Bron.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's