5 meest spraakmakende Android Applicaties

Redactie
1 juli 2008, 15:28
2 min leestijd

Android, het platform voor mobiele telefoons, gaat een revolutie teweeg brengen in de manier waarop mensen hun telefoon gebruiken. Deze 5 spraakmakende applicaties in ontwikkeling bewijzen dat!

Lees verder na de advertentie.

1. KEI

Deze applicatie maakt het mogelijk om een auto te starten met een mobiele telefoon die op Android draait. Door gemakkelijk een apparaat in te bouwen in de auto die de telefoon automatisch herkent worden sleutels overbodig. Het is tevens mogelijk om één auto aan meerdere telefoons te linken (handig voor de familie) of meerdere auto’s door één telefoon te laten starten. Ideaal voor iemand die altijd zijn sleutels vergeet maar nooit het huis verlaat zonder zijn of haar mobiel.

2. LOCO

Deze applicatie zet alle contacten in de mobiele telefoon om tot ‘vrienden’. Deze vrienden kunnen dan hun locatie of een evenement ‘taggen”. Deze zijn vervolgens door middel van Google Maps traceerbaar. Handig om in de gaten te houden waar je vrienden precies uithangen.

3. GeoLife

Geolife geeft de gebruiker de mogelijkheid om een takenlijst te maken en deze te koppelen aan een locatie. Bijvoorbeeld wanneer je langs de supermarkt loopt en je mobiele telefoon begint te trillen en te piepen om je erop te wijzen dat je de boodschappen niet moet vergeten.

4. AndroidScan

Prijzen en recensies voor alles wat een barcode heeft. Met behulp van een ingebouwde camera in de mobiele telefoon kan een barcode ingescand worden. De barcode wordt omgezet naar informatie die op het internet bijbehorende producten en recensies op zoekt. Het is dus gemakkelijk om even te kijken of het boek wat je zojuist ingescand hebt niet goedkoper te krijgen is bij een andere winkel in de buurt.

5. Pocketjourney

Door middel van deze applicatie is het mogelijk om informatie op te vragen over de plek waar je op dat moment bent. Het is ideaal voor toeristen die snel wat meer informatie willen weten over de stad die zij aan het bezichtigen zijn.

Bron.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's