De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

50 meest revolutionaire Android applicaties deel 1

Redactie
23 juli 2008, 23:00
4 min leestijd
50 meest revolutionaire Android applicaties deel 1

Google hoopt met Android een revolutie teweeg te brengen op het gebied van mobiele telefonie. Deze revolutie zal echter voor het grootste deel in gang gezet worden door de applicaties die in ontwikkeling zijn voor Android. Android magazine bespreekt de 50 meest revolutionaire applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Bij het lanceren van Android schreef Google direct een wedstrijd uit: de Android Developers Challenge. De winnaar maakt kans op een investering van 1 miljoen dollar. Van alle applicaties die zich hebben aangemeld zijn er 50 gekwalificeerd voor de tweede ronde. In dit deel van deze serie artikelen worden de eerste 10 genomineerden besproken.

Androidscan

Ontwikkelaar: Jeffrey Sharkey
Website: http://scan.jsharkey.org/
Omschrijving: Androidscan is een revolutionaire applicatie die het mogelijk maakt om door middel van een ingebouwde camera va een telefoon een barcode te scannen. Nu is dit nog niet zo spannend, maar de informatie van de barcode kan gebruikt worden in combinatie met het internet. Zo is het mogelijk om prijzen te vergelijken of recensies te lezen van het product waarvan de barcode ingescand is.

Beetaun

Ontwikkelaars: Sergey Gritsyuk en Dmitri Shipilov
Website: http://beetaun.com/
Omschrijving:
Volgens de ontwikkelaars van Beetaun is het doel van de applicatie om sociaal netwerk van nieuwsgierige en actieve mensen over de hele wereld te creëren. Informatie gebaseerd op locatie staan centraal in het sociale netwerk. Uitermate geschikt voor toeristen die geen zin hebben in een saaie en voorspelbare excursie maar juist van de inwoners (en leden van beetaun) willen weten waar de speciale locaties zijn. Beetaun maakt het mogelijk om een locatie te markeren en andere gebruikers kunnen deze locatie waarderen of van commentaar te voorzien.

BioWallet

Ontwikkelaar: Jose Luis Huertas Fernandez
Website: http://www.biowallet.net/
Omschrijving:
Deze applicatie is al eerder uitvoerig besproken op Android Magazine. Kort samengevat maakt BioWallet het mogelijk om een mobiele telefoon te beveiligen door middel van een iris scan. De ingebouwde camera van de mobiele telefoon maakt een scan van de iris en BioWallet geeft wel of niet toegang op basis van iris scans van de eigenaar van de mobiele telefoon.

Breadcrumbz

Ontwikkelaar: Amos Yoffe
Website: http://www.bcrumbz.com/
Omschrijving: Ook breadcrumbz heeft al aandacht gekregen op Android Magazine. Breadcrumbz stelt gebruikers in staat om route beschrijvingen te maken gebaseerd op afbeeldingen. Dit is voornamelijk handig wanneer een Tomtom of Navman te kort schiet. Bijvoorbeeld wanneer je net verhuisd bent en je wil je vrienden de weg wijzen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Deze route is dan gemakkelijk te delen met je vrienden met behulp van breadcrumbz.

CallACab

Ontwikkelaars: Konrad Huebner en Henning Boeger
Website: http://www.callacab-android.com/
Omschrijving: CallACab is een simpele maar zeer handige applicatie. Je bent wezen stappen in een stad en wil graag naar huis met de taxi, maar je bent vergeten het telefoonnummer van het lokale taxi bedrijf mee te nemen. Met CallACab hoeft dit geen probleem meer te zijn. De applicatie stelt de gebruiker in staat om zo snel mogelijk het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde taxi bedrijf te vinden en te bellen.

Cityslikkers

Ontwikkelaars: PoroCity Media and Virtual Logic Systems
Website: http://cityslikkers.com/
Omschrijving: Dit is de enigste game voor Android die zich heeft weten te kwalificeren voor de tweede rond van de Android Developers Contest. De game wordt gespeeld in een bestaande stad. Spelers kunnen teams vormen en de omgeving beïnvloeden. Er is nog niet veel bekend van deze game (afgezien van de nogal abstracte omschrijving op de website) maar de mogelijkheden zijn veelbelovend. Denk bijvoorbeeld aan een real life MMORPG waarin spelers opdrachten aan elkaar kunnen geven op basis van locaties in de stad.

Commandro

Ontwikkelaars: Alex Pisarev en Andrey Tapekha
Website: http://commandro.net/
Omschrijving: Commandro laat real-time zien waar je vrienden zijn en wat ze aan het doen zijn. Zo is het ook mogelijk om een notificatie in te stellen wanneer iemand zich binnen een door de gebruiker gespecificeerde radius bevindt.

Cooking Capsules

Ontwikkelaars: Mary Ann Cotter en Muthuselvam Ramadoss
Website: http://www.cookingcapsules.com/
Omschrijving: Cooking Capsules laat je een video zien hoe je een gerecht moet bereiden. Daarna wordt er een boodschappenlijstje voor dit gerecht gemaakt en met behulp van de ingebouwde GPS worden de dichtstbijzijnde winkels getoond waar de ingrediënten te koop zijn. Wanneer alle ingredienten in huis kan het gerecht stap voor stap gemaakt worden door de aanwijzingen te volgen. Koken was nog nooit zo makkelijk.

Diggin

Ontwikkelaars: Daniel Johansson, Aramis Waernbaum en Andreas Hedin
Website: http://www.digginmobile.com/
Omschrijving: Diggin maakt het beheren van muziek op een mobiele telefoon met Android gemakkelijk. Met behulp van een intuïtieve interface kan er een speellijst aangemaakt worden en voorzien worden van een zelfgemaakt icoon. Het interface is vergelijkbaar met die van een Apple iPod of een Zune.   Diggin transformeert je mobiele telefoon om tot een volwaardige MP3 speler.

Dyno

Ontwikkelaar: Virachat Boondharigaputra
Website: Onbekend.
Omschrijving: Dyno is een dynamometer voor een auto. Dat betekent dat deze applicatie het mogelijk maakt om bepaalde statistieken te genereren die betrekking hebben op de prestaties van een auto. Bijvoorbeeld de PK in real-time en het meten van de snelheid van de auto. Dyno is in stellen op basis van de fabrikant, het model en het bouwjaar van de auto.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu