’55-plussers kiezen steeds vaker voor smartphone’

Redactie
1 december 2014, 17:11
1 min leestijd
’55-plussers kiezen steeds vaker voor smartphone’

De smartphone wordt steeds populairder onder 55-plussers, waar op dit moment de grootste toename is te zien van het de aanschaf van een smartphone tot het gebruik ervan.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Deloitte, dat voor het onderzoek zo’n 2000 Nederlanders ondervroeg en 37.000 respondenten uit andere landen. Dat doet Deloitte elk jaar onder ‘Global Mobile Consumer Survey’, waarbij er wordt gekeken naar de trends rondom mobile in Nederland.

Uit het onderzoek blijft dat smartphones nog steeds de devices-groep zijn die de sterkste groei laat zien, ten opzichte van bijvoorbeeld tablets en laptops. Vorig jaar had nog 59 procent van de Nederlanders de beschikking over een smartphone, dit jaar groeide dat aantal naar 71 procent.

Smartphones en 55-plussers

De smartphone wordt steeds populairder bij de 55-plusser. Vorig jaar maakte 35 procent van de 55-plussers gebruik van een smartphone, dit jaar is dat aantal gegroeid naar maar liefst 56 procent. Die groei is bijvoorbeeld beduidend groter dan bij jongeren (82 naar 91 procent) en jongvolwassenen (79 naar 84 procent).

Zo’n 50 procent van de ondervraagden gebruikt een tablet, dat met 8 procentpunten is gegroeid sinds vorig jaar. Van de ondervraagde Nederlanders is 7 procent van plan is om komend jaar een tablet te kopen.

Bij Android Planet houden we ook actuele toplijsten bij van de beste Android smartphones en Android tablets. De lijsten zijn uitgebreid en bieden een handig overzicht van de beste toestellen op dit moment, in de prijsklassen high-end, midrange en budget.

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu