De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

55,5 procent van alle Android-apparaten draait op Gingerbread

Redactie
4 januari 2012, 20:38
1 min leestijd
55,5 procent van alle Android-apparaten draait op Gingerbread
55,5 procent van de Android-apparaten draait op Gingerbread

Uit de laatste cijfers van Google blijkt dat Gingerbread nog altijd de meest gebruikte Android-versie is. 55,5 procent van de actieve Android-apparaten draait op Android 2.3. In tegenstelling tot een maand terug is nu ook Android 4.0 Ice Cream Sandwich terug te vinden in de gebruikersstatistieken van Google. De nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem heeft een aandeel van 0,6 procent. Het aandeel van Froyo is iets afgenomen ten opzichte van de vorige meting tot 30,4 procent.

Iedere maand laat Google aan haar ontwikkelaars weten welke percentage van alle Android-apparaten op welke versie draaien. De ontwikkelaar kunnen aan de hand hiervan een beslissing maken voor welke versies hun apps het beste kan worden geoptimaliseerd. Zo draait 94,4 procent van alle apparaten op Android 2.x en is dat vooralsnog de dominante versie. Het aandeel van Honeycomb is ook gestegen, van 2,5 tot 3,3 procent maar dit kan weer af gaan nemen als bestaande tablets met Ice Cream Sandwich worden uitgerust zoals de ASUS Transformer Prime die op zijn vroegst 12 januari al Android 4.0 kan verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Aangezien de Samsung Galaxy Nexus en de Google Nexus S vooralsnog de enige apparaten zijn met Ice Cream Sandwich zijn, is ook een inschatting te maken hoeveel Galaxy Nexus telefoons er momenteel al verkocht zijn. Naar verwachting zijn er zo’n 707.700 Android-telefoons over de toonbank gegaan, afgaande van de 700.000 Android-activaties per dag en de laatste verkoopcijfers waaruit blijkt dat er in totaal zo’n 236 miljoen Android-apparaten zijn geactiveerd.

Verdeling Android-versies over het afgelopen jaar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu