57,6 procent van alle Android-telefoons draait op Froyo
Redactie

Ondanks dat Gingerbread de nieuwste versie van Google Android is, blijft Froyo (Android 2.2) stijgen. In de laatste twee weken van december draaide 51,8 procent van alle Android-toestellen op Android 2.2. In de veertien dagen voor 2 februari bleek dat 57,6 procent van de telefoons Froyo draait. Het marktaandeel van Gingerbread is in dezelfde periode verdubbeld van 0,4 naar 0,8 procent. Logisch, want de Nexus S is de enige telefoon op dit moment met Gingerbread. Of mensen moeten hun toestel rootten, dan is het mogelijk om Gingerbread te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het marktaandeel van Cupcake (Android 1.5), Donut (Android 1.6) en Eclair (Android 2.1) keldert nog steeds naar beneden. Eind december was het gezamenlijke marktaandeel van deze drie versies 47,8 procent, nu is het nog maar 41,6 procent. Desondanks is Eclair met 31,4 procent na Froyo nog steeds de meestgebruikte versie van Google Android.

Ik voorspelde vorige maand dat Android 1.5, 1.6 en 2.1 in maart dalen naar een gezamenlijk marktaandeel van circa 35 procent. Zoals het er nu naar uitziet lijkt deze voorspelling uit te komen. Daarnaast verwachtte ik dat Android 2.2 zou blijven hangen rond de vijftig procent. Opvallend genoeg is het marktaandeel van Froyo flink gestegen, dus die belofte kan de prullenbak in.

Hieronder een taartdiagram en tabel, zodat je zelf nog even de verschillende gegevens kunt vergelijken. Wat denk jij dat er de komende maanden gaat gebeuren met het marktaandeel van de diverse Android-versies? Denk je dat Gingerbread snel opkomt, of zal Froyo nog een tijdje domineren?

Via: Android Community

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.