De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook LG werkt aan 5G-smartphone: eerste details al bekend

Thomas Haenen
24 januari 2019, 12:36
2 min leestijd
Ook LG werkt aan 5G-smartphone: eerste details al bekend

Na Samsung, Huawei, OnePlus en andere grote fabrikanten heeft ook LG plannen voor een 5G-smartphone. Die wordt eind februari al gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

5G-smartphone LG eind februari onthuld

LG heeft de eerste details over het 5G-toestel vandaag gedeeld. De smartphone wordt op 24 februari, over precies een maand, getoond op een evenement in Barcelona. De naam van het toestel deelt LG nog even niet, wel dat hij wordt uitgerust met de nieuwe Snapdragon 855-chipset van Qualcomm en een flinke accu met een capaciteit van 4000 mAh.

5G-smartphone LG

Ook deelde LG het ontwerp voor een nieuwe koelingsmethode, die ervoor zorgt dat de 5G-apparatuur aan de binnenkant niet te warm wordt. De smartphone wordt uitgerust met een ‘vapor chamber’ in plaats van de koelpijp die in de meeste andere toestellen zit. Het zorgt voor een iets groter onderdeel dat volgens de fabrikant voor betere koeling zorgt.

Als we de geruchten mogen geloven heeft LG inmiddels meerdere smartphones gepland voor het Mobile World Congress. Zo beweerde een bron onlangs nog dat LG aan een toestel werkt met twee schermen. Ook een ‘traditionele’ LG G8 met de nieuwste hardware, maar minder opvallende features is mogelijk op komst. Of LG alle drie de toestellen daadwerkelijk in ontwikkeling heeft, weten we over een maand.

Meer 5G-smartphones in aantocht

Vrijwel alle fabrikanten introduceren dit kwartaal hun eerste 5G-smartphone. Niet alleen grote namen als Samsung en Huawei, maar ook Xiaomi en OnePlus brengen naar verwachting dit voorjaar een 5G-toestel op de markt. De technologie zit nog niet direct in de ‘gewone’ vlaggenschepen, omdat 5G-chips groter en duurder zijn dan 4G-chips. Zo brengen zowel Samsung als OnePlus duurdere modellen met enkel 5G-ondersteuning uit, terwijl de ‘gewone’ Galaxy S10 en OnePlus 7 het met 4G moeten doen.

In Nederland worden al deze nieuwe smartphones waarschijnlijk voorlopig niet verkocht. De grote providers hebben aangegeven pas vanaf 2020 een 5G-netwerk in Nederland aan te bieden. Eerst moet hier nog een frequentieveiling plaatsvinden, gevolgd door het ombouwen en geschikt maken van de huidige masten. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn een 5G-netwerk en de bijbehorende smartphones wel vanaf dit jaar beschikbaar.

→ Lees alles over 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Meer nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu