60 procent van Nederlandse Android-gebruikers heeft WhatsApp

Redactie
5 juli 2011, 12:52
1 min leestijd
60 procent van Nederlandse Android-gebruikers heeft WhatsApp
whatsapp

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 60 procent van de Nederlandse Android-gebruikers de berichtenapplicatie WhatsApp heeft geïnstalleerd. Ze lopen daarmee iets achter op iPhone-gebruikers, waar 70 procent de app in bezit heeft. Slechts drie procent zegt de app echter nooit te gebruiken. In totaal heeft 51 procent van de mensen met een smartphone een app om instant messagingberichtjes te sturen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp is geinstalleerd op 43 procent van alle smartphones in Nederland, maar volgens Telecompaper is het niet de meest populaire Nederlandse smartphone-app. Die eer gaat naar Facebook dat aanwezig is op 48 procent van alle smartphones. Verder heeft 30 procent van de smartphonegebruikende Nederlanders een VoIP-app geïnstalleerd zoals Skype en Fring. Deze apps bedreigen de omzet van telecomoperators, omdat ze alleen maar dataverkeer kosten en geen belminuten of sms-tegoed verbruiken. Telecompaper deed onderzoek naar het smartphonegebruik van 2.500 Nederlandse consumenten in de leeftijd van 15 tot 64 jaar.

Nederlandse consumenten blijken ook steeds meer apps te installeren. Een jaar geleden installeerde nog maar 50 procent van de smartphonegebruikers een app, nu is dat 70 procent. De meest populaire categorie is games met 60 procent. Ook instant messaging en social networking apps doen het ook goed met respectievelijk 51 en 47 procent. Bij Android zijn WhatsApp en Facebook de meest populaire apps: ze staan op 60 procent van de toestellen geïnstalleerd. Bij de BlackBerry is Ping veel populairder (70%). Ondanks negatief nieuws over beveiligingsproblemen en lekken blijken de gebruikers toch zeer tevreden over WhatsApp: 95% van de Nederlandse gebruikers geeft het een waardering ‘goed’ of ‘zeer goed’. Bij Facebook is dat 85 procent en bij Hyves 73 procent.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu