De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Aakash 2: een Indiase Ice Cream Sandwich-tablet van 20 dollar

Redactie
12 november 2012, 11:52
1 min leestijd

De Aakash 2 is officieel door de Indiase president gepresenteerd. De klein 7 inch-tablet is speciaal ontwikkeld voor de Indiase markt en zou voor Indiase studenten aanvankelijk 40 dollar gaan kosten. De prijs is echter door een flinke subsidie van de overheid verlaagd naar 20 dollar. “Leren met behulp van technologie is een belangrijk aspect van educatie en dit moet snel bij alle onderwijsinstellingen in het hele land geïntroduceerd worden”, aldus de Indiase president Pranab Mukherjee. De Aakash 2 heeft voor niet-studenten een prijskaartje van 80 dollar, wat nog steeds een zeer aantrekkelijke prijs is.

De Aakash 2 draait op een 1Ghz Cortex-A8 processor, 512MB werkgeheugen en Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich en beschikt over 4GB opslagruimte. De tablet kan alleen met Wi-Fi-netwerken verbinden en heeft een VGA-camera aan de voorkant om te videobellen. De batterijduur van de Aakash 2 valt tegen: je kunt ongeveer drie uur een video bekijken voordat je de tablet weer aan de oplader moet hangen.

Lees verder na de advertentie.

De tablet wordt gefabriceerd door Datawind, een bedrijf dat ook andere goedkope tablets verkoopt en deze ook naar het buitenland leveren. Zo kost de UbiSlate 7Ri, die ongeveer dezelfde hardware heeft als de Aakash 2, omgerekend maar 50 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu