Aandeel Android 4.4 KitKat 1,1 procent, Jelly Bean nog steeds populair

Aandeel Android 4.4 KitKatHet aandeel Android 4.4 (KitKat) is na iets meer dan een maand gestegen tot 1,1 procent, waarmee de nieuwste Android-versie het beter doet dan Jelly Bean. Die versie draaide na een maand op 0,8 procent van alle Android-toestellen die door Google zijn gecertificeerd.

Meer dan de helft van alle Android-toestellen (54,5 procent) draait echter op een versie van Jelly Bean en ook het relatief verouderde Android 2.3 (Gingerbread) is met 24,1 procent nog goed vertegenwoordigd. Laatstgenoemde noteerde in de afgelopen maand wel een daling, aangezien steeds meer gebruikers updaten naar meer recente versies van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over Android 4.4 (KitKat), het mobiele besturingssysteem dat door Google op 31 oktober werd gelanceerd, lees je in ons Android 4.4 overzichtsartikel.

In de video hieronder belichten we kort alle nieuwe functies van deze Android-versie.

Het laatste nieuws over Android 4.4

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.