Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Waarom je Instagram-profiel er straks opeens anders uit ziet

Thomas Haenen
22 november 2018, 9:44
1 min leestijd
Waarom je Instagram-profiel er straks opeens anders uit ziet

Check je binnenkort de Instagram-profielen van jou en je vrienden, dan is de kans groot dat alles er opeens totaal anders uit ziet.

Aangepaste Instagram-profielen beschikbaar als test

Instagram is aan het experimenteren met een nieuw ontwerp voor je profiel. Omdat het bedrijf er zelf ook nog niet over uit is wat nou de beste aanpak blijkt, worden enkele mogelijke designs de komende weken getest onder alle gebruikers. Op basis van gebruikersdata en feedback wordt vervolgens het definitieve ontwerp gekozen.

De wijzigingen hebben vooral betrekking op de informatie die bovenaan je profiel getoond wordt. Het grid met foto’s en video’s eigenlijk niet gewijzigd. Wel experimenteert Instagram met hoe prominent bepaalde informatie getoond wordt. Een screenshot van één van de nieuwe ontwerpen toont bijvoorbeeld een grotere profielafbeelding en een duidelijkere naam.

Volgers minder prominent, wel overzichtelijker

Het aantal volgers wordt daarentegen opeens een stuk kleiner getoond. Druk je daarop, dan krijg je bovendien een aangepast overzicht van je volgers te zien. Mensen die jij ook volgt worden niet meer bovenaan het overzicht getoond, maar in een losstaand overzichtje van ‘mutuals’. Dat maakt het makkelijker om volgers te herkennen.

De aangepaste Instagram-profielen worden de komende weken willekeurig getest onder alle Instagram-gebruikers. Daardoor kan het gebeuren dat je vrienden bijvoorbeeld wel al een nieuw ontwerp zien, terwijl bij jou alleen de oude stijl getoond wordt. Via onderstaande link naar de Play Store kun je de app gratis downloaden.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Wat vind jij van het nieuwe Instagram-ontwerp? Tevreden met de aanpassingen, of zou je het liever anders zien? Laat van je horen in de reacties!

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu