De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zien de nieuwe emoji voor WhatsApp eruit

Thomas Haenen
21 september 2016, 15:20
2 min leestijd
Zo zien de nieuwe emoji voor WhatsApp eruit

De WhatsApp emoji krijgen een redesign! De ontwikkelaars van de app hebben honderden emoji’s voorzien van een nieuwe look, zo blijkt uit de nieuwste beta van de berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

Aangepaste WhatsApp emoji

Met de aanpassingen hebben de WhatsApp emoji weer hetzelfde design op Android, de iPhone en in de webversie van de berichtendienst. De traditionele platte emoji hebben plaats gemaakt voor glanzendende, licht-bollende gezichten. Ook lijken ze allemaal over een zekere schaduw te beschikken. De plaatjes hebben bovendien een iets hogere resolutie waardoor ze er beter uit zouden moeten zien op scherpere schermen.

Aangepaste WhatsApp emoji

De aangepaste WhatsApp emoji lijken sterk op Apple’s nieuwe emoji voor iOS 10. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple gaf alle emoji ook al een make-over. Zo zien we dat in WhatsApp net als in iOS 10 enkele relatief radicale aanpassingen gemaakt zijn aan de emoji. Het geweer is nu een waterpistool, terwijl veel sportende figuurtjes plots een stuk gedetailleerder zijn geworden.

Onlangs doken de aangepaste WhatsApp emoji al op in de webversie van de berichtendienst, sinds vannacht worden ze ook uitgerold naar de Android-versie. WhatsApp Beta 2.16.274 is de eerste versie van de app die over de emoji beschikt. Om de nieuwe versie vast uit te proberen kun je je aanmelden voor de WhatsApp Beta via deze site, of je kunt handmatig deze apk downloaden en installeren op je Android-smartphone.

WhatsApp update

Doorgaans worden nieuwe functies van de WhatsApp Beta binnen enkele weken uitgerold naar de definitieve versie van de app. Vermoedelijk zullen de aangepaste WhatsApp emoji in de loop van oktober voor iedereen met een Android-smartphone beschikbaar zijn. Het team achter de populaire app voegde de afgelopen weken al verschillende andere functies toe. Zo kun je straks emoji en tekeningen toevoegen aan je foto’s en video’s, of je vrienden taggen in een groepsgesprek om hun aandacht te trekken.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu