Google en Apple doen aanvraag voor aanpasbare emoji

Erwin Vogelaar
1 maart 2016, 15:00
1 min leestijd
Google en Apple doen aanvraag voor aanpasbare emoji

Google en Apple hebben samen een aanvraag gedaan bij Unicode voor meer aanpassingsmogelijkheden voor de standaard emoji.

Lees verder na de advertentie.

Aanpasbare emoji

Google en Apple doen samen een aanvraag voor meer aanpassingsmogelijkheden voor de standaard emoji van Unicode. Emoji zijn de afgelopen jaren al flink veranderd, onder andere door de mogelijkheid om uit meerdere huidskleuren te kiezen. Toch is het nog niet genoeg en zoeken de bedrijven naar nieuwe mogelijkheden om emoji op allerlei manieren aan te passen.

Aanpasbare emoji

Het idee is dat er een “emoji tag sequence” gebruikt gaat worden. Dit is vergelijkbaar met het kiezen van een hoofdje en daarna een huidskleur, maar dan nog veel uitgebreider. De aanpassingen zijn niet eindeloos. Als voorbeeld wordt in het aanvraagdocument gesteld dat het wel mogelijk moet zijn om een mannetje rood haar te geven, maar niet om een mannetje als een kopje thee af te beelden.

Op dit moment willen Google en Apple dat de focus ligt op het aanpassen van gender, haarkleur, vlaggen en richting. Zeker qua gender wordt er nog vaak bij specifieke emoji gekozen voor een man of vrouw, terwijl het goed zou zijn om bij elke emoji de keuze te hebben voor zowel een man als vrouw. Ook een aanpasbare richting kan veel betekenen voor het gebruik van emoji. Elke emoji zou in principe omgekeerd moeten worden om zo beter een verhaal te kunnen vertellen via de plaatjes.

Aanvraag

De eerdere aanvraag van Google en Apple, om de huidskleur van gezichtjes en handen in te kunnen stellen, is ook doorgevoerd door organisatie Unicode. Het is dus aannemelijk dat ook deze aanvraag gehonoreerd gaat worden en we binnenkort onze emoji vrij kunnen aanpassen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Unicode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu