Facebook krijgt Google Now-achtig tabblad voor notificaties

Gijs Ettes
27 oktober 2015, 8:37
1 min leestijd
Facebook krijgt Google Now-achtig tabblad voor notificaties

Facebook gaat zijn app voor Android en iOS van een Google Now-achtig notificatievenster voorzien dat bestaat uit informatiekaarten die door de gebruiker kunnen worden aangepast. De nieuwe functie wordt eerst in de VS uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Aanpasbare Facebook notificaties

In de huidige Facebook-app is het al mogelijk om aan te passen waarvan je precies notificaties krijgt, maar de weergave van meldingen in het desbetreffende tabblad is altijd hetzelfde. De nieuwe indeling toont handige informatiekaarten over gebeurtenissen in de buurt en (trending) nieuws, maar bijvoorbeeld ook over evenementen, bioscoopvoorstellingen, het weer en recensies van nabijgelegen restaurants. De Facebook-app moet hiervoor wel toegang tot je locatie hebben.

Verder kunnen Facebook notificaties in het vernieuwde scherm betrekking hebben op verjaardagen, levensgebeurtenissen van vrienden, sportuitslagen en populaire tv-series, afhankelijk van welke Facebook-pagina’s je hebt geliked. Onderaan het scherm vind je de optie om nieuwe kaarten toe te voegen, net als in Google Now. De notificaties zijn overigens optioneel: je huidige notificatie-instellingen blijven standaard ingeschakeld. Wanneer de vernieuwde Facebook-app in Nederland en België beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu