De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Verkopen Android-tablets in jaar bijna verdubbeld’

Gijs Ettes
30 juli 2013, 10:40
1 min leestijd
‘Verkopen Android-tablets in jaar bijna verdubbeld’
nieuwe nexus 7

Volgens marktonderzoeksbureau Strategy Analytics is het aantal tablets dat op Android draait in een jaar draait verdubbeld. Hierdoor bezit Android momenteel 67 procent van de tabletmarkt.

In het tweede kwartaal van 2013 zijn er maar liefst 51,7 miljoen tablets verscheept. In het twee kwartaal van 2012 werden er nog maar 36,1 miljoen. Android neemt het grootste deel van deze taart dus in: in een jaar tijd heeft Googles besturingssysteem zijn Android-verkopen laten groeien van 18,5 miljoen exemplaren naar 34,6 miljoen exemplaren.

Lees verder na de advertentie.

Apple-tablets namen juist iets af in populariteit. In het tweede kwartaal van 2012 werden er nog 17,0 miljoen iPads verkocht. Dit waren er in het afgelopen kwartaal nog 14,6 miljoen. Windows groeide van 0,2 miljoen naar 2,3 miljoen. Hierdoor bezit het bedrijf uit Redmond inmiddels 4,5 procent van de tabletmarkt. Apple moet het nu doen met 28,3 procent: vorig jaar bezaten ze nog 47,2 procent van diezelfde tabletmarkt.

Ook merkloze Android-tablets meegenomen in resultaten

Bij deze cijfers moet wel vermeld worden dat zogeheten whitelabel-tablets en Android-varianten als de Amazon Kindle worden meegenomen, een populaire e-reader. Whitelabel-tablets zijn vaak goedkope, merkloze tablets die door bedrijven worden ingekocht en onder hun eigen naam worden doorverkocht. Deze nemen een aanzienlijk deel van de cijfers voor hun rekening: 4 op de 10 Android-tablets.

Zie ons handige overzicht van Android-tablets voor de beste toestellen van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu