De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze dongle wil Android Auto voor iedereen draadloos maken

Mike Peek
6 september 2020, 10:59
2 min leestijd
Deze dongle wil Android Auto voor iedereen draadloos maken

Met Android 11 is het mogelijk om Android Auto draadloos te gebruiken. Er zijn echter maar weinig auto’s die hiervoor geschikt zijn. Met de AAWireless zou iedereen kunnen genieten van Android Auto Wireless. 

Lees verder na de advertentie.

‘Dongle brengt Android Auto Wireless naar iedere auto’

De AAWireless is een dongle die je in de usb-poort van je wagen steekt. Die moet al wel zijn voorzien van Android Auto. Verbind vervolgend je smartphone met het apparaatje en je kunt zonder kabel gebruikmaken van Android Auto. Heel handig, want er zijn nog maar weinig auto’s die Android Auto Wireless vanuit de fabriek ondersteunen. 

De AAWireless doet er ongeveer 10 seconden over om op te starten. Vervolgens duurt het nog 30 tot 40 seconden om Android Auto Wireless te verbinden met je smartphone. Dat zou voor sommige ongeduldige gebruikers aan de lange kant kunnen zijn. 

AAWireless

Er is nog een addertje onder het gras: de AAWireless zit momenteel in de crowdfundingfase. Op Indiegogo kun je investeren in de dongle. Het is dus niet zeker of het apparaat daadwerkelijk verschijnt. Ook zou de dongle mogelijk niet in iedere auto werken. De AAWireless moet 55 dollar kosten en als de crowdfunding succesvol is, komt hij in december op de markt.

Dit kun je met Android Auto Wireless

Met Android Auto laat je je smartphone gebruikmaken van het ingebouwde entertainmentsysteem in je bolide. Zo kun je op het scherm routes uitstippelen, muziek afspelen of draadloos gesprekken voeren. Wil je meer weten over Android Auto? Lees dan de artikelen hieronder en bekijk onze video.

Android Auto gebruiken in Nederland? Zo werkt het!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu