ABBYY Mobile brengt OCR-kit voor Android uit

abbyy ocrABBYY, een bekende leverancier van scansoftware voor de desktop, heeft een Mobile OCR Engine uitgebracht voor Android en iPhone. Met de OCR-kit kunnen ontwikkelaars toepassingen maken voor tekstherkenning, bijvoorbeeld applicaties die visitekaartjes kunnen inlezen. Tot nu toe was de Mobile OCR Engine van ABBYY al beschikbaar voor Windows Mobile, Symbian en Linux. Bijna alle mobiele platformen heeft ABBYY nu afgedekt. Het idee is dat je met de OCR-software foto’s die je met de ingebouwde camera hebt gemaakt kunt omzetten in leesbare tekst. Zo zou je de gegevens van een gefotografeerd visitekaartje meteen in je adresboek kunnen opnemen. De tekstherkenning ondersteunt 58 talen, voor visitekaartjes worden 16 talen ondersteund (waaronder Nederlands).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ontwikkelaars kunnen C, C++ of C# gebruiken om hun OCR-toepassingen te maken. Je kunt bij ABBYY een testversie van de Mobile OCR Engine downloaden.

Downloaden: Mobile OCR Engine SDK
Meer info: ABBYY

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.