De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ABN AMRO-app onbruikbaar op smartphones, update nu beschikbaar

Lars Paymans
8 augustus 2018, 11:30
2 min leestijd
ABN AMRO-app onbruikbaar op smartphones, update nu beschikbaar

De officiële ABN AMRO Mobiel Bankieren-app werkt niet meer voor gebruikers zodra je Android Pie installeert. De bank heeft het probleem inmiddels opgelost middels een app-update.

Update 8 augustus: ABN AMRO heeft een update voor de Mobiel Bankieren-app uitgebracht. Download via onderstaande link de nieuwste versie van de Android-app, die nu dus gewoon op Android Pie moet werken.

Download ABN AMRO Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

Update 15:07 uur: ABN AMRO laat aan Android Planet weten dat de update die deze fout verhelpt vanaf morgen beschikbaar wordt gesteld.

ABN AMRO Mobiel Bankieren-app werkt niet met Android Pie

Nu Android Pie sinds gisteravond is verschenen gaan steeds meer mensen met de grote Android-update van dit jaar aan de slag. Daardoor werd duidelijk dat de Mobiel Bankieren-app van ABN AMRO nog niet klaar is voor deze update op de Google Pixel. Het resultaat: de app crasht voor verschillende gebruikers zodra je hem opent. Ook als je een testversie draait van Pie, wat bijvoorbeeld kan op de OnePlus 6 en Nokia 7 Plus, werkt de bankieren-app niet.

Op Twitter klagen inmiddels meerdere gebruikers over de app die spontaan niet meer werkt. Robert van Hoesel ontdekte niet alleen de fout, maar liet ook zien dat de bank al sinds de bèta van Android Pie op de hoogte is van het probleem.

In een reactie aan Android Planet laat ABN AMRO weten het heel vervelend te vinden dat de app niet meer werkt. “We werken hard aan een oplossing en hopen deze binnen twee weken te kunnen uitbrengen. Hoe eerder hoe beter.”

ABN AMRO Android P

Andere bankieren-apps geven geen problemen

Vooralsnog lijkt ABN de enige bank te zijn die problemen heeft met Android Pie. Zo blijkt uit tests dat onder meer de app van Rabobank, ING en SNS wel werken na het opstarten. Loop jij ook tegen problemen aan met het gebruik van een bankieren-app sinds je Pie hebt geïnstalleerd? Laat het dan weten aan ons in een reactie onder dit bericht.

Voor ABN AMRO-klanten met een Google Pixel die de Mobiel Bankieren-app regelmatig gebruiken, raden we aan om even te wachten met het installeren van Android Pie.

Lees meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu